Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιλιάδες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Χιλιάδες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Πιστεύεται ότι τα θερινά ηλιοστάσια γιορτάζονταν στο Στόουνχεντζ για χιλιάδες χρόνια

Τυλιγμένοι με κουβέρτες και φορώντας ζακέτες, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Στόουνχεντζ στη Βρετανία για το θερινό ηλιοστάσιο και παρακολούθησαν τον ήλιο να βγαίνει σε έναν καθαρό ουρανό. Όπως αναφέρει το BBC, περίπου 9.500 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο νεολιθικό μνημείο για να χαιρετήσουν την αρχή της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του πίσω από τη βάση των τεράστιων λίθων στις 4:52 θερινή ώρα Αγγλίας εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων από το πλήθος.

Το θερινό ηλιοστάσιο είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες που ο οργανισμός English Heritage, που διαχειρίζεται τα μνημεία της χώρας, επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο με τους προϊστορικούς λίθους.

Πιστεύεται ότι τα θερινά ηλιοστάσια γιορτάζονταν στο Στόουνχεντζ για χιλιάδες χρόνια. Ο χώρος είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα μέλη της κοινότητας των Δρυίδων (αρχαίοι Κέλτες ιερείς) και των Παγανιστών, που κάνουν τελετές και εορτασμούς στα θερινά και τα χειμερινά ηλιοστάσια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις