Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι γιορτάζουν 7 χρόνια στην Πάτρα

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι  γιορτάζουν 7 χρόν...

Συνεχίζονται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα οι συναντήσεις των ομάδων

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι συμπληρώνουν 7 έτη λειτουργίας ομάδων στην Πάτρα, Πλατεία Β. Γεωργίου 30 (1ος όροφος-μέσα στη στοά).

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι, από το 1960 στην Αμερική και από τη δεκαετία του ‘80 στην Ελλάδα, προσφέρουν ένα πρόγραμμα αλληλοϋποστήριξης για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές συμπεριφορές.

Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας με προβλήματα βάρους ή διατροφικών διαταραχών, όπως υπερφαγία , παχυσαρκία, νευρική ανορεξία, βουλιμία με πρόκληση εμετών κι άλλα.

Μήπως είστε υπερφάγος και δεν το γνωρίζετε; Τα ... - The Best News

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι  δε συνδέονται με καμία οργάνωση, πολιτική κίνηση, ιδεολογία ή θρησκευτικό δόγμα. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος είναι να θέλει να σταματήσει να τρώει ψυχαναγκαστικά.

Δεν υπάρχουν εγγραφές ή συνδρομές. Δε δέχονται έξωθεν χορηγίες. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, μέσω των εισφορών των μελών τους.

Στηρίζονται στον εθελοντισμό. Έχουν αποκλειστικό σκοπό να βοηθούν όσους θέλουν να απαλλαγούν από την ψυχαναγκαστική σχέση με το φαγητό, που αντιμετωπίζεται σε επίπεδο σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό.

Σε μια συγκυρία όπου πολλά θέματα υγείας και συνακόλουθου κοινωνικού αποκλεισμού συνδέονται με το ψυχαναγκαστικό φαγητό (όπως θλιβερές «πρωτιές» σε παχυσαρκία ενηλίκων, κατάθλιψη, καρκίνο, διαβήτη, καρδιαγγειακά, μυοσκελετικά, θανάτοι από νευρική ανορεξία) ενώ παράλληλα στενεύουν οι οικονομικές δυνατότητες αντιμετώπισής τους, το πρόγραμμα των ΑΥ, χωρίς να μπαίνει στο χώρο των ειδικών υγείας, δίνει μια νέα ελπίδα και στήριξη.

Την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα γίνεται μία ανοιχτή συνάντηση, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν επαγγελματίες υγείας, καθώς και συγγενικά μέλη ατόμων που υποφέρουν από διατροφικά προβλήματα, για να ενημερωθούν πώς το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων αποτελεί ένα πλαίσιο υποστήριξης για τη διατήρηση υγιούς βάρους.

Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μερικές συναντήσεις των ομάδων για να δείτε πως λειτουργεί το πρόγραμμα και τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθηθείτε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Ανώνυμους Υπερφάγους και για το πρόγραμμα των συναντήσεων επισκεφθείτε τη σελίδα

http://www.anonymoi-yperfagoi.org.gr/ ή

καλέστε μ στο 6980643750 ή

στείλτε e-mail στο [email protected]

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις