Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η συνέχεια της συζήτησης του Μακρόν με τον μαθητή - Η αντίδραση του Γάλλου προέδρου δίχασε την κοινή γνώμη-ΒΙΝΤΕΟ

Η συνέχεια της συζήτησης του Μακρόν με τ...

Όχι μόνο στη Γαλλία

Μέσα σε μερικές ώρες, ο διάλογος του Εμανουέλ Μακρόν με έναν νεαρό μαθητή έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έγινε θέμα στα ενημερωτικά δελτία της Γαλλίας και απασχόλησε τα παγκόσμια μέσα.

Από την Δευτέρα, ένα ερώτημα διχάζει τη Γαλλία: έπρεπε ο Μακρόν να επεκταθεί σε μαθήματα μπροστά στις κάμερες με τον επιπόλαιο νεαρό που τον αποκάλεσε με το υποκοριστικό του; Επρεπε ο Γάλλος πρόεδρος να κάνει κήρυγμα σε ένα πιτσιρικά που τον αποκάλεσε «Μανιού» σαν να ήταν φιλαράκι του; Επρεπε να σταματήσει επί τόσα λεπτά και να επιμένει ενώ ο έφηβος του είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη;

Η σκηνή έγινε μπροστά στις κάμερες και μοιράστηκε μέσα σε λίγα λεπτά παντού, μέσω των social media. Τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν βροχή. Το να κάνει παρατήρηση ο Εμανουέλ Μακρόν σε έναν έφηβο γιατί τον αποκαλεί με το χαϊδευτικό του, όλοι (ή σχεδόν όλοι) το βρήκαν φυσικό. Αλλά το να κάνει ο γάλλος πρόεδρος ένα ολόκληρο κήρυγμα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Το να τα χώνει ο Μακρόν σε έναν πιτσιρικά που τον αποκαλεί Μανιού, είναι φυσικό. Μη σας πιάνουν τα σύνδρομα Μάης του ‘68», έγραψε κάποιος.

«Το να του λέει ο Μακρόν πάρε πρώτα πτυχίο και βρες δουλειά πριν κάνεις επανάσταση ήταν περιττό και εκτός τόπου και χρόνου», σχολίασε άλλος.

«Το να το ανεβάζει ο Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter ήταν περιττό και ταπεινωτικό», έγραψε άλλος.

Γιατί, πράγματι, ο Εμανουέλ Μακρόν φάνηκε τόσο ικανοποιημένος από τον εαυτό του που δεν παρέλειψε να ανεβάσει τη σκηνή στον λογαριασμό του με σχόλιο :

«Ο σεβασμός είναι το ελάχιστο στην Δημοκρατία -ειδικά την 18η Ιουνίου, ειδικά μπροστά στους φρουρούς της απελευθέρωσης. Αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να έχουμε μια χαλαρή συζήτηση -κοιτάξτε το μέχρι τέλους».

 

Στο βίντεο που ανέβασε το Μακρόν, μεγαλύτερης διάρκειας, από άλλη γωνία, η συζήτηση με τον άτακτο πιτσιρικά διήρκησε πολύ περισσότερο και ο διάλογος είναι κάπως έτσι :

Η συζήτηση γίνεται για το απολυτήριο γυμνασίου :

«Το έχω ήδη το απολυτήριο», λέει ο πιτσιρικάς.
«Ναι, αλλά με καλούς βαθμούς;», ρωτάει ο Μακρόν.
«Μα έχω ήδη όλους τους βαθμούς»
«Ναι, αλλά πρέπει να το πάρεις με τους υψηλότερους βαθμούς».
«Μα γιατί, αφού περνάω;»
«Για να δείξεις για τι είσαι ικανός και για να πας όσο πιο μακριά γίνεται (...) Πρέπει να σκεφτείς τι θα γίνει στη συνέχεια και να γίνεις παράδειγμα. Αυτοί που ήρθες εδώ για να τιμήσεις σήμερα δεν αρκέστηκαν να πιάσουν τη βάση. Αν είχαν περιοριστεί σε αυτό θα είχαν μείνει όπως οι περισσότεροι στην εποχή τους στο σπίτι τους (...) Πρέπει κανείς να σκέφτεται προς ποιό ιδεώδες πηγαίνει».




Αυτός ο σωκρατικός διάλογος έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου και αναπαράχθηκε από τον The Guardian, την El Pais και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ.

Την επόμενη ημέρα ξέσπασε νέα πολεμική, στις 19 Ιουνίου, όταν η δημοσιογράφος Camille Crosnier τάβαλε με τον γάλλο πρόεδρο γράφοντας στο Twitter :

« Το ξέρετε ότι πήγα να δω τον νεαρό στο σχολείο του και είναι χάλια γιατί όλοι τον κοροϊδεύουν;»

Η ίδια δημοσιογράφος, σε ένα άρθρο που δημοσίευσε στο Explicite, έγραψε ότι τυχαία συνάντησε τον εν λόγω μαθητή ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της και είναι κλεισμένος στο σπίτι του.

«Ενας μαθητής, λίγο προκλητικός, αλλά σιωπηλός σήμερα, ο οποίος βρίσκεται στα ΜΜΕ όλου του κόσμου και όλου του ίντερνετ, θα βλέπει αυτή τη σκηνή σε όλη την υπόλοιπη ζωή του», σημείωσε στο άρθρο της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις