Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

AYTH THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6 ΤΟ "ΑΝΑΡΧΙΚΟ" ΤΡΙΟ ΤΩΝ TIGER LILLIES ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

AYTH THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6 ΤΟ "ΑΝΑΡΧΙΚ...

Ξανά στο Αρχαίο Ωδείο με punk cabaret show

Οι ζωντανοί θρύλοι της alternative σκηνής που έχουν υπάρξει και υποψήφιοι για βραβείο Grammy, Tiger Lillies, θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, μια παράσταση με τα καλύτερα …(η μάλλον … «αθλιότερα») τραγούδια της 29χρονης καριέρας τους.

Η νούμερο ένα avant-garde μπάντα που έχει τιμηθεί και με βραβείο Olivier, των Tiger Lillies, ξανάρχεται στην Πάτρα. Οι Tiger Lillies ποτέ δεν παύουν να εκπλήσσουν, να σοκάρουν και να διασκεδάζουν με το αμίμητο μουσικό τους στυλ, που συνδυάζει με μαεστρία την μακάβρια μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου, την ατίθαση αγριάδα του τσιγγάνικου punk, τους Monty Python με τον Bertolt Brecht, τον Jacques Brel, την Edith Piaf & τον Tom Waits, και έρχονται για να δώνουν το δικό τους στίγμα στο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η mainstream αναγνώριση για το γκρουπ ήρθε, όταν έγραψαν τη μουσική και πρωταγωνίστησαν στην trash opera ‘Shockheaded Peter’, ενώ πρόσφατα απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές για τις παραστάσεις τους 'The Rime of the Ancient Mariner' και ’The Tiger Lillies Freakshow', μία παραγωγή της ADaM Productions, που έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Badminton.

Το cult μουσικό trio από το Λονδίνο επιστρέφει τον φετινό Ιούνιο στην Ελλάδα με τη μουσική παράσταση"The Very Worst of the Tiger Lillies", μια παράσταση αφιερωμένη στα  πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια τους.  Οι «Νονοί του εναλλακτικού καμπαρέ» ερμηνεύουν τις πιο αισχρές και βρώμικες μελωδίες τους για την αρρωστημένη απόλαυση παλιών και νέων θαυμαστών. Κακιασμένοι, μουτρωμένοι και μεγαλειώδεις.

Αν η κόλαση είχε δικό της συγκρότημα, αυτό θα ήταν οι Tiger Lillies.

Ο ιδρυτής του γκρουπ και «Castrato του υποκόσμου» Martyn Jacques με το ακορντεόν και το γιουκαλίλι, ο μπασίστας Adrian Stout με το μουσικό πριόνι και ο ντράμερ Jonas Golland με τα κρουστά παιχνίδια του, παρουσιάζουν μια παράσταση ακραίων συναισθημάτων, στην οποία πρωτοστατούν τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της ιστορίας τους: Maria, Banging in the Nails, Aunty Mabel, Rosa with Τhree Ηearts, Lobotomy, Start a Fire - καυστικές ρίμες για ενήλικες, με γοτθικές και τσιγγάνικες μπαλάντες, μας προβοκάρουν, χωρίς να φοβούνται να θίξουν τα πιο ανέγγιχτα και ακατάλληλα θέματα.

Οι Tiger Lillies με το ατμοσφαιρικό μείγμα gypsy punk/cabaret/avant- garde ήχο τους, που συνδυάζει υποβλητικά το μακάβριο, το χιουμοριστικό και το αισθησιακό, δημιουργούν ένα μεταμοντέρνο βαριετέ με αμίμητο θράσος, όπου κανένα όριο δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Το κοινό της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να είναι έτοιμο για ένα ταξίδι στην σκοτεινή, ξεκαρδιστική και αλλόκοτα όμορφη μουσική των Tiger Lillies.

Οι Tiger Lillies έχουν χαρακτηριστεί οι Νονοί του εναλλακτικού καμπαρέ! Σχηματίστηκαν το 1989 και καθώς τα χρόνια περνούν, ο ήχος τους παραμένει ένα από τα πιο μοναδικά και πρωτότυπα ακούσματα. Ο Martyn Jacques, ιδρυτής, τραγουδοποιός και (εκ)κεντρικός τραγουδιστής, εμπνεύστηκε την ίδρυση της μπάντας σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνου, πάνω από ένα πορνείο, ακούγοντας από το παράθυρό του τον απόηχο του βρώμικου Soho. Η μπάντα δημιουργήθηκε όταν δύο μουσικοί απάντησαν σε μια αγγελία του σε ένα περιοδικό.

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του '90, το trio ξεχώρισε αμέσως για τον ιδιόρρυθμο ήχο και το στυλ του και το συγκρότημα έφτασε γρήγορα από τα μεθυσμένα μπαρ του Λονδίνου στο Piccadilly Theatre και από τα παγκάκια του Buskers στην Όπερα του Σίδνεϊ. Σύντομα οι Tiger Lillies περιόδευαν, δίνοντας συναυλίες στις μεγαλύτερες μουσικές και θεατρικές σκηνές του κόσμου.

Σημαντικές στιγμές στην καριέρα τους ήταν τα 2 βραβεία Olivier, που κέρδισαν για την cult επιτυχία “Shockheaded Peter” και η υποψηφιότητα για το βραβείο Grammy για το άλμπουμ τους “The Gorey End”.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι Tiger Lillies πραγματοποιούν κατά μέσο όρο πάνω από 200 συναυλίες ετησίως και έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 38 άλμπουμ. Έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμα projects σε όλο τον κόσμο, και έχουν συνεργαστεί με κάθε είδους καλλιτέχνες: από Σεξπηρικούς ηθοποιούς μέχρι καλλιτέχνες τσίρκου, πειραματικούς χορευτές, πρωτοποριακούς φωτογράφους, burlesque κουκλοπαίκτες και σύνολα κλασικής μουσικής.

Ο κόσμος τους είναι σκοτεινός και ιδιόμορφος, με στιγμές βαθιάς θλίψης, σκληρού μαύρου χιούμορ και απέραντης ομορφιάς.

Αυτό το μοναδικό "αναρχικό” τρίο περιπλανιέται στον κόσμο παίζοντας τραγούδια για "οτιδήποτε δεν περιλαμβάνει όμορφα ξανθά κορίτσια και αγόρια, που τρέχουν στο λιβάδι", όπως λέει ο ιδρυτής τους Martyn Jacques.

Οι Tiger Lillies στην Ελλάδα: Μια ιστορία αγάπης...

Όταν το 2003 η ADaM Productions σύστησε τους Tiger Lillies στο αθηναϊκό κοινό, ο έρωτας ήταν ακαριαίος. Οι ουρές έξω από το Γυάλινο και το Big Top Theater ήταν καθηµερινό φαινόµενο και το Tiger Lillies Circus έγινε το απόλυτο talk of the town, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 40.000 θεατές. Από τότε, αυτός ο έρωτας έγινε αγάπη και σταθερή μάλιστα, καθώς οι Tiger Lillies δεν έπαψαν να ανανεώνουν το ραντεβού τους µε τους φανατικούς πλέον θαυμαστές τους, πότε στο Λυκαβηττό, πότε στο Θέατρο Badminton.

Το καλοκαίρι του 2007 εμφανίστηκαν στο Θέατρο Badminton με την παράσταση “Το κοριτσάκι µε τα σπίρτα”. Το δεύτερο µέρος της παράστασης, με τίτλο “Οι Ιστορίες της θάλασσας” και με την συμμετοχή του Γιάννη Βόγλη, σηματοδότησε και την έναρξη της συνεργασίας των Tiger Lillies µε την ADaM Productions, σε επίπεδο παραγωγής αυτή τη φορά.

Ακολούθησε το «Tiger Lillies Freakshow» (2009), το σίκουελ του τόσο επιτυχημένου «Tiger Lillies Circus», σε σκηνοθεσία του Sebastiano Toma, αφιερωμένο στα 20ά γενέθλια του συγκροτήματος, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα προτού περιοδεύσει με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Το 2015 ήρθαν για μια ακόμη φορά, για να παρουσιάσουν το “Rime of the Ancient Mariner”, μια παράσταση την οποία η Telegraph περιέγραψε ως «ψυχαγωγία που στοιχειώνει τον θεατή, γεμάτη από αιθέρια χάρη».

Το 2016 οι Tiger Lillies, μετά την μεγάλη τους επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία, μας έφεραν στην  Ελλάδα την "Madame Piaf", ένα σώου αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιάφ.

*ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20€ γενική είσοδος και 15€ φοιτητικά και άνεργοι.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-              ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ                                         ΤΗΛ  2610 273.613

- MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ

Ρήγα Φεραίου 34,                                          ΤΗΛ 2610 222.411

- DISCOVER A.E.

Βούρβαχη 3 και Κορίνθου                                           ΤΗΛ  2610 624916

-              ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Μαιζώνος  92,                                                                  ΤΗΛ 2610 274.728

-              ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.

Κορίνθου 270,                                                                   ΤΗΛ  2610 273.287.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018 είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture