Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η παράταξη Κρίκη μεταφέρει την αντιπαραθέση για την Αναπτυξιακή στο Πρωτοδικείο

Η παράταξη Κρίκη μεταφέρει την αντιπαραθ...

Παρότι αποφασίστηκε η διάλυση της εταιρίας

Τον ορισμό νέας διοίκησης στην Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Αχαϊας, ζητά με προσφυγή της στο Πρωτοδικείο Πατρών η παράταξη Κρίκη ("Επιμελητήριο για όλους"), καθώς όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της θεωρεί ότι δεν είχε εκλεγεί νόμιμα η Διοίκηση το 2015.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα κάνει λόγο "για κουκούλωμα παρατυπιών και παρανομιών" χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις που συνιστούν παρανομία. Επίσης υποστηρίζει ότι η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επιδίώκουν να "χρεώσουν" στην παράταξη Κρίκη του λουκέτο στην Αναπτυξιακή "χρησιμοποιώντας μάλιστα και τους εργαζομένους της σαν ομήρους, εφόσον επικαλείται ως παράπλευρη επίπτωση τις απολύσεις τους!¨αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Να θυμίσουμε ότι Νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση πέρυσι, υποχρεώνει όλα τα Επιμελητήρια που διαθέτουν Αναπτυξιακές, να προχωρήσουν σε τροποποίηση άρθρων του καταστατικού τους και να το εναρμονίσουν με τις προβλέψεις του Νόμου. Όμως για να καταστεί δυνατή η τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία και εν προκειμένω ήταν απαραίτητο να συναινέσει και η «παράταξη Κρίκη».

Όμως οι παρατάξεις Κρίκη και Τριανταφυλλόπουλου (από το Αίγιο), αρνήθηκαν να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού, καίτοι τις επερχόμενες αλλαγές τις επέβαλλε ο νόμος, προτάσσοντας ως αιτιολογικό ότι «θεωρούν ότι δεν έχει συσταθεί νόμιμα η Διοίκηση της ΑΝΕΠΑ».

Ενόψει αυτού του αδιεξόδου, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου εισήγαγε θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο για διάλυση της εταιρίας, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει ότι αν η τροποποίησης του καταστατικού δεν έχει γίνει έως 30 Ιουνίου 2018, τότε η Αναπτυξιακή δεν θα λειτουργεί νόμιμα, ενώ απειλούνται με σοβαρές νομικές κυρώσεις τα μέλη της Διοικούσας του Επιμελητηρίουμ ιο οποιές φτάνουνε μέχρι και την έκπτωση από το αξίωμά τους.

Κι άλλο πλήγμα στην Αχαΐα- Λουκέτο στην Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου- Εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά