Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 250.000 ΕΥΡΩ Η ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 250.000 ΕΥ...

Το στοίχημα είναι η παράσταση "Οιδίπους" να συζητηθεί θετικά και να πάει καλά εμπορικά

Όπως ήδη έγραψε το thebest.gr, στη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών του συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έγινε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018, ψηφίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα, ο προυπολογισμός της καλοκαιρινής θεατρικής παραγωγής αρχαίου δράματος «Οιδίπους» που μετά την Πάτρα θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα φθάνοντας μέχρι και την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Το κόστος της παράστασης που ήδη χαιρετίζεται από τον Αθηναϊκό Τύπο ως μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες παραστάσεις του φετινού θεατρικού καλοκαιριού, υπολογίζεται στα 160.000 ευρώ, ποσό που ενδεχομένως να μειωθεί, ενώ ξεχωριστά η δαπάνη (έξοδα) της περιοδείας κυμαίνεται στα περίπου 100.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό στις σημερινές δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας είναι διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα είναι ένα ρίσκο μιας και θα πρέπει εμπορικά η παράσταση να πάει αρκετά καλά για να έχει έσοδα και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της.

Η παράσταση έχει 11 ηθοποιούς ενώ ευρύ είναι και το πρόγραμμα της περιοδείας που ανακοινώθηκε με πάνω από 15 σταθμούς ανά τη χώρα.

Είναι αλήθεια πως το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξαναβγαίνει δυναμικά στην θεατρική καλοκαιρινή «αγορά», σ’ ένα πολιτιστικό θέρος πάντως έντονα ανταγωνιστικό όπως είναι το φετινό με πολλές άλλες παραστάσεις που θα συναγωνιστούν αυτή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που ωστόσο έχει πολλούς «άσσους» στο…μανίκι της, από το επιτελείο των ηθοποιών έως την πρωτότυπη σύνθεση των 7 τραγωδιών που αφορούν στον οίκο των Λαβδακιδών που έχει επιμεληθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος και σκηνοθετεί.

Τέλος έχει υποβληθεί επισήμως σχετική πρόταση μαζί με πιθανές ημερομηνίες για να παρουσιαστεί η παράσταση και στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο και αναμένεται η απάντηση. Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει κατά το παρελθόν φιλοξενηθεί με παραστάσεις του στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού οπότε είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί και για την φετινή παράσταση όπου τον Οιδίποδα ερμηνεύει ο Δημήτρης Λάλος αλλά και ο Τάκης Χρυσικάκος.

Τέλος να αναφέρουμε πως προγραμματίστηκε και επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου του θεάτρου για τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018. Την ίδια μέρα στις 19.00 θα γίνει και η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου συλλόγου των φίλων του ΔΗΠΕΘΕ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη όπου όπως ανέφερε στο thebest.gr, η Μαριάννα Σταματιάδου, μέλος του ΔΣ του θεάτρου και επικεφαλής του συλλόγου Φίλων, θα γίνει μία ενημέρωση προς το κοινό για την παράσταση "Οιδίπους" με παρόντα τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσακίρη και πιθανόν και κάποιους από τους ηθοποιούς του έργου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Στο Αρχαίο Ωδείο και μετά σε 15 σταθμούς η παράσταση "Οιδίπους" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture