Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ήρθε από την Τύνιδα και την Καζαμπλάνκα στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ.κ. Μελέτιος

Ήρθε από την Τύνιδα και την Καζαμπλάνκα ...

Λειτούργησε στο ναό του Πολιούχου Αγ. Ανδρέα και επισκέφθηκε το Εκκλσιαστικό λύκειο όπου είχε φοιτήσει

Στην Κυριακάτικη Θεία λειτουργία στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου χοροστάτησε στις 17 Ιουνίου 2018, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρθαγένης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Μελέτιος (Κωνσταντίνος Κούμανης) ο οποίος υπηρετεί στην Τυνησία και το Μαρόκο. Ο κ.κ. Μελέτιος που είχε τελειώσει το Εκκλησιαστικό λύκειο Πατρών, συλλειτούργησε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ενώ ήταν εμφανής η χαρά και συγκίνηση του που ξαναβρέθηκε στην Πάτρα, την πόλη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου.

Μάλιστα μετά την πανηγυρική Θεία λειτουργία ο κ.κ. Μελέτιος επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Λύκειο στην Παραλία Πατρών μαζί και με τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο όπου και συνάντησε και παλιούς συμμαθητές του, ανάμεσα τους και τον Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Δρ. Γεώργιο Νεκτάριο Λόη που έχει κάνει ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες για το Μακεδονικό.

Να θυμίσουμε, όπως διαβάσαμε στο σάιτ romfea.gr, πως ο κ.κ. Μελέτιος που έχει γεννηθεί το 1970, εξελέγη το Νοέμβριο του 2016, νέος Μητροπολίτης Καρθαγένης (μέχρι πρότινος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναυκράτιδος) από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ύστερα από πρόταση της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β'.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μελέτιος υπηρέτησε 8 έτη κοντά στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως Σκευοφύλακας του Θρόνου, Ηγούμενος της Πατριαρικής Μονής του Αγίου Σάββα, υπεύθυνος της ιστοσελίδος του Πατριαρχείου καθώς και της Πατριαρχικής Γραμματείας.

Η ιστορική Μητρόπολη Καρθαγένης που διακονεί, απετέλεσε τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ισχυρό πνευματικό κέντρο, όπου συνήλθε το 419 μ.Χ. η περίφημη εν Καρθαγένη Τοπική Σύνοδος, ενώ σήμερα περιλαμβάνει το κράτος της Τυνησίας, όπου και η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, το Βασίλειο του Μαρόκου, και τις Ισλαμικές Δημοκρατίες της Αλγερίας και της Μαυριτανίας.

Το Ορθόδοξο χριστιανικό ποίμνιο της Μητροπόλεως Καρθαγένης αποτελείται από τις δύο ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες της Τύνιδος και της Καζαμπλάνκας καθώς και τις ρωσικές ενορίες στη Τυνησία και στο Ραμπάτ του Μαρόκου όπου εκκλησιάζονται Ρουμάνοι, Σέρβοι και άλλοι ορθόδοξοι χριστιανοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις