Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Να καταργηθούν τα διόδια

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Να καταργηθούν τα διόδια

Ανακοίνωση από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας

Υπέρ της κατάργησης όλων των διοδίων στους δρόμους, τάσσεται το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας με ανακοίνωσή του. Αφορμή για την παρέμβαση των καθηγητών, υπήρξε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι καθημερινά μετακινούνται μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας ενημερώθηκε για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετακινούμενοι εκπαιδευτικοί από και προς την περιοχή της Αχαΐας λόγω του καθημερινού κόστους  διέλευσης στην γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου. Παράλληλα ενημερώθηκε και για την ανακοίνωση με αρ. πρωτ.: 133, 14-10-2017 της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Μετά από διαλογική συζήτηση σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις αποφάσισε τα εξής:

α) Με βάση την πάγια θέση για κατάργηση όλων των διοδίων και των φορομπηχτικών μέτρων που εμποδίζουν τον λαό να μετακινηθεί στην ίδια του την χώρα -και στην προκειμένη περίπτωση με τα διόδια της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» χωρίζεται η χώρα στα δύο- υποστηρίζει  το στρατηγικό αίτημα για κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη μετακίνηση των αυτοκινήτων και απόδοση των μεγάλων έργων στο Δημόσιο.

β) Μέχρι να γίνει πράξη η πολιτική αυτή, στηρίζει το αίτημα για άμεση και γενναία μείωση της τιμής των διοδίων κάτω του 50%, χωρίς να αφήνει το στόχο για την πλήρη κατάργηση των Διοδίων.

γ) Το ΔΣ είναι θετικό στη συμμετοχή του σωματείου σε σταθερό Μέτωπο φορέων για να επιτευχθούν οι προηγούμενοι στόχοι.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις