Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρέσπες: Στο νοσοκομείο 14 άτομα από τα επεισόδια – Οι μισοί είναι αστυνομικοί – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Πρέσπες: Στο νοσοκομείο 14 άτομα από τα ...

Ένταση στη συγκέντρωση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Αποχώρησαν, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν μετά τα επεισόδια στο Πισοδέρι Πρεσπών, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νωρίτερα

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Πισοδέρι Φλώρινας όπου από τις 11 το πρωί είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία που επικύρωσε στις Πρέσπες, 30 χιλιόμετρα μακριά, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ. Το thestival κάνει λόγο για 8 τραυματίες.

13.42Επεισόδια στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ομάδα διαδηλωτών που έκανε πορεία από το Πισοδέρι έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και προσπάθησε να τον διασπάσει.

Στόχος τους να περάσουν για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες όπου υπογράφεται η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία». Οι συγκρούσεις με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν αναπόφευκτες.

Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων. Η ένταση στο σημείο συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις