Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτό είναι το βραβευμένο τραγούδι του Ειδικού Σχολείου Αχαΐας – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το βραβευμένο τραγούδι του Ει...

Βραβεύθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Κάν' το να ακουστεί 2018»

Το τραγούδι «Το πολύτιμο κλειδί» που δημιούργησαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Ρόζας Κολανγγέλου, Γεωργίας Κολλιοπούλου και Γεώργιου Μπράτη, βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Κάν' το να ακουστεί 2018». Το τραγούδι οπτικοποιήθηκε από το NEWSBYART & WEDBYART KARAVAGELIS, ως «ελάχιστη προσφορά δωρεάν για τα θαυμάσια παιδιά με τις ιδιαίτερες ικανότητες αυτού του εξαιρετικού ειδικού σχολείου», όπως αναφέρει ο Χάρης Καραβαγγέλης.

Η ομάδα που δημιούργησε το τραγούδι με σημείωμά της αναφέρει τα εξής:

«Tον περασμένο Οκτώβρη είδαμε (η Ρόζα/εκπαιδευτικός Μουσικής, ο Γιώργος/εκπαιδευτικός Πληροφορικής και η Γεωργία/φιλόλογος) στα μέιλ του σχολείου μας την έγκριση μαθητικού διαγωνισμού ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού ¨Καν’το ν΄ακουστεί 2018΄’.

Μας άρεσε η ιδέα. Το είπαμε στα παιδιά (Αμαλία, Γιάννη, Οδυσσέα, Κωνσταντίνο, Ζώη, Χρήστο, Διονυσία & Φωτεινή) και ενθουσιάστηκαν.

‘’Πάμε να πάρουμε το πρώτο βραβείο !!΄΄ είπαν. Έτσι σχηματίστηκε η ομάδα μας.

Αμέσως στρωθήκαμε στη δουλειά. Ετοιμάσαμε μια παρουσίαση με εικόνες που αφορούσαν στην υλική, άυλη και φυσική κληρονομιά της χώρας μας, την είδαμε μαζί με τα παιδιά και συζητήσαμε για το τι είναι πολιτισμός.

Το επόμενο βήμα: Επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μας (Πάτρας) και στο πλαίσιο του προγράμματος του μουσείου με τίτλο «Ανθρώπινη αλυσίδα» ήρθαμε σε επαφή με τα εκθέματα του μουσείου μέσω βιωματικών δράσεων. Στο τέλος της επίσκεψης ο πυρήνας του μηνύματος είχε βγει από τα ίδια τα παιδιά:

«Το παρελθόν είναι το κλειδί για το παρόν και το μέλλον». Με αυτή τη βάση δουλέψαμε το ραδιοφωνικό μήνυμα και το τραγούδι, κάναμε πολλές πρόβες για το τραγούδι μας (στο τραγούδι μάς βοήθησαν και τραγούδησαν μαζί μας η Άντζελα/εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών και ο Σταύρος/φυσιοθεραπευτής) που τελικά ηχογραφήθηκε σε στούντιο. Ο ρόλος εμάς των εκπαιδευτικών ήταν κύρια ρόλος εμψυχωτή.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι χαρήκαμε απίστευτα και τα παιδιά και εμείς όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας για το διαγωνισμό. Είμαστε όλοι μας περήφανοι για το αποτέλεσμα!!!»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις