Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΟΛΓΑ ΛΑΖΑΡΟΥ: ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ BEAUTY EXPERT, ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

ΟΛΓΑ ΛΑΖΑΡΟΥ: ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Είμαι λάτρης της ζωής, του πολιτισμού και της ελευθερίας»

Όχι, η έγκριτη συμπολίτισσα γιατρός δερματολόγος Ολγα Λαζάρου, που απολαμβάνει εξαιρετική δημοτικότητα στις αισθητικές επεμβάσεις, δεν μας είπε εκείνα που περιμέναμε σε μια συνομιλία –πορτρέτο της. Αποτρέπει τον κόσμο από το αδιάκοπο κυνήγι της τέλειας ομορφιάς και τον προτρέπει σε ενδοσκόπηση. Δεν αντέχει να βλέπει γυναίκες σαν ψεύτικες κούκλες, ούτε δηλώνει εργασιομανής. Αυτή τη φορά στο thebest.gr θέλησε να ξεδιπλώσει τις άλλες τις πλευρές πίσω από τη λευκή ρόμπα.

 

Ποια είναι η επαγγελματική σας πορεία; Ξεκινήσατε από την Πάτρα; Πόσο εργασιομανής αισθάνεστε;

 

Μεγάλωσα στην Αθήνα, στο Περιστέρι, αργότερα μετακόμισα στη Γερμανία απ’ όπου και γύρισα λόγω προβλημάτων υγείας που μου προκαλούσε το κλίμα. Ο γάμος μου με πατρινό και η δημιουργία οικογένειας με οδήγησαν στην Πάτρα. Εδώ διατηρώ από το 1996 το δικό μου ιατρείο. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου αλλά δεν ξεπερνώ το οκτάωρο εργασίας, είμαι της άποψης πως δεν ζούμε για να δουλεύουμε. Θα με αποκαλούσα λάτρη της ζωής.

 

Το όνομά σας έχει συνδεθεί με την ομορφιά. Πώς καθιερωθήκατε στο χώρο; Ηταν η αρχική σας επιλογή;

 

Με αφορμή ένα επιστημονικό συνέδριο εισέβαλα στο χώρο της ομορφιάς παραμερίζοντας την άσκηση της κλασικής δερματολογίας. Βέβαια η δερματολογία παραμένει η βάση καθώς η ιατρική αισθητική είναι η εξέλιξη και το παρακλάδι της. Οταν ξεκίνησα να ασχολούμαι η ιατρική αισθητική ήταν στα σπάργανα. Λίγο μετά εμφανίστηκε το botox που τότε το κάναμε μονάχα τρεις στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου, σε αυτό το χώρο προηγείται η Ελλάδα. Η χώρα μας συμβαδίζει με τις παγκόσμιες εξελίξεις και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από πουθενά. Οι ελληνες δερματολόγοι είναι πρωτοπόροι σε διεθνή κλίμακα.

 

Τι ζητάει από σας αυτή τη στιγμή ο περισσότερος κόσμος; Ποια είναι η σχέση που καλλιεργείτε με τους ασθενείς σας;

 

Οι πιο περιζήτητες θεραπείες είναι βέβαια botox, υαλουρονικό, αντιγήρανση προσώπου και σώματος με ότι πιο τελευταίο κυκλοφορεί και βέβαια οι μέθοδοι κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Με την πελατεία μου έχουμε αναπτύξει πριοσωπική και φιλική σχέση αφού η πλειοψηφία επαναλαμβάνεται, αλλά μέσα στο όριο γιατρού – ασθενούς. Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης. Θα έλεγα πως οι ελληνίδες ασχολούνται πολύ με τη βελτίωση της εικόνας τους αλλά θα πρέπει να ενημερώνονται σωστά, γιατί στο χώρο μπήκαν πολλοί αλεξιπτωτιστές. Η επιστημονική άγνοια και τα μηχανήματα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης δυσφημίζουν το χώρο. Κυρίως δελεάζουν τον κόσμο με χαμηλές τιμές στο βωμό του γρήγορου κέρδους και δεν τους νοιάζουν τα αποτελέσματα.

 

 

Υπάρχει αισθητικό «μοντέλο» στις μέρες μας;

 

Επικρατούν δυο σχολές ομορφιάς: η αμερικάνικη και η ευρωπαική. Στην πρώτη περίπτωση ζητούν τη συμμετρία και την τελειότητα σε βαθμό υπερβολικό έτσι ώστε το αποτέλεσμα είναι ψεύτικο, μετατρέπονται οι γυναίκες σε κούκλες. Στη δεύτερη περίπτωση αποζητάμε νεανικότητα με φυσική εικόνα. Εγώ δεν είμαι καθόλου υπέρ του τέλειου. Θυμάμαι σε ένα συνέδριο μας έδειξαν μια διάσημη, πανέμορφη ηθοποιό και παρατηρήσαμε κάποιες ατέλειες και ασυμμετρίες. Μόλις τις διόρθωσαν έμοιαζε με τέρας. Ξέρετε, τελικά το να κυνηγάς το άπιαστο και να είσαι συνεχώς ανικανοποίητος με τον εαυτό σου σημαίνει πως έχεις άλλα εσωτερικά προβλήματα και αυτά πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίσεις.


Οι γυναίκες σας φαίνονται εξαρτημένες από την εικόνα τους; Πώς διαχειρίζεστε εσείς προσωπικά το θέμα;

 

Η γυναίκα βομβαρδίζεται συνεχώς με την εικόνα- πρότυπο της αιώνιας νεότητας. Πραγματικά με ενοχλεί αυτή η θεοποίηση της εικόνας. Καταντάει εμμονή. Ας το ξεκαθαρίσουμε: το άψογο σώμα και πρόσωπο είναι ψευδαίσθηση. Πρέπει να ακολουθούμε τη φύση και το πέρασμα του χρόνου και πάνω τους να «χτίσουμε» ήπια. Εγώ η ίδια επιλέγω τις απλές παρεμβάσεις δίχως υπερβολές και άγχος. Προσέχω την εμφάνισή μου σε νορμάλ πλαίσια. Ο μόνος τρόπος να ζήσω πολλά χρόνια είναι να γεράσω! Εχουν έρθει στο ιατρείο κορίτσια «σαν τα κρύα τα νερά» που μου ζητάνε επεμβάσεις, κοπέλες φρέσκιες και όμορφες από τη φύση τους. Νιώθουν υπέρβαρες, χαλαρές, άσχημες και άλλα πολλά. Σε τέτοιες απαιτήσεις λέω όχι.

 

Από ερωτικής πλευράς, οι άντρες θέλουν τις συντρόφους τους σύμφωνα με τα επικρατέστερα, διεθνή πρότυπα;

 

Κοιτάξτε οι άντρες «εκπαιδεύονται» δυστυχώς στο πρότυπο που επικρατεί. Όπως συνέβαινε παλιά που οι ζωγράφοι έφτιαχναν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας λανσάροντας τις «ωραίες» της εποχής. Σήμερα δηλαδή π.χ. μαθαίνουν να ψάχνουν συντρόφους, τύπου Καρντάσιαν.

 

Εχετε κυρίους που τολμούν αισθητικές επεμβάσεις στο ιατρείο;

 

Εχουμε πολλούς άντρες που πλέον κάνουν διάφορες θεραπείες, botox, αποτριχώσεις, διάφορα. Δεν μου αρέσει εμένα προσωπικά το look του metro sexual αλλά αν οι ίδιοι νιώθουν καλά και ευτυχισμένοι δεν μπορούμε να τους κρίνουμε με φανατισμό και ακραία επίθετα. Αν ουσιαστικά τους αρέσει έτσι ο εαυτός τους ο.κ.

Η αναζήτηση της ωραίας εικόνας έχει και κοινωνικές διαστάσεις;

 

Η κοινωνία μας είναι καταπιεστική και ανελεύθερη. Δεν βοηθάει καθόλου να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό, σου υποδεικνύει να κάνεις αυτό που προβάλλεται και διαφημίζεται. Για μένα η πραγματική ελευθερία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Και αυτή πηγάζει από τη συνειδητότητα.

 

Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας εκτός ιατρείου;

 

Λατρεύω τη λογοτεχνία, το θέατρο και τα ταξίδια. Αγαπημένος μου προορισμός είναι η Ιταλία που επισκέπτομαι και λόγω δουλειάς αλλά και επειδή μου αρέσει η σχέση του λαού αυτού με την ομορφιά, την τέχνη και τη μόδα. Θα  ήθελα να βλέπουμε στην πόλη περισσότερες εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου και παραπάνω πολιτιστικά δρώμενα. Θα μου άρεσε η δημιουργία πολιτιστικών κέντρων ή λεσχών με σταθερό πρόγραμμα, που θα φιλοξενούν και θα παροτρύνουν την ανάπτυξη ιδεών. Ταυτόχρονα, έχω αδυναμία στο ωραίο ντύσιμο, άσχετα εάν είναι ακριβό ή φθηνό.

 

Μια γυναίκα με αναγνωρίσιμη προσωπικότητα που θαυμάζετε;

 

Θα έλεγα την Coco Chanel. Ηταν μια γυναίκα  όχι και τόσο προικισμένη εμφανισιακά από τη φύση, η οποία απελευθέρωσε με τις επαναστατικές, καινοτόμες δημιουργίες της τις γυναίκες, σωματικά και κοινωνικά. Στάθηκε στα δικά της πόδια, επίμονη σε όλα όσα πίστευε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View