Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι κρατούμενοι – μαθητές των φυλακών του Αγίου Στεφάνου έμαθαν στην πράξη για την τρισδιάστατη εκτύπωση – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι κρατούμενοι – μαθητές των φυλακών του...

Με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πάτρας, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, με αντικείμενο την τρισδιάστατη εκτύπωση (3D).  Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Φραγκούλη από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Πάτρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Κατά την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Πάτρας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την  τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing), μια μέθοδο προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού, τους τομείς στους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως η ιατρική, η μηχανολογία, οι κατασκευές κ.λπ., ενώ είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ζωντανά όλη τη διαδικασία εκτύπωσης από τρισδιάστατο εκτυπωτή που διατέθηκε για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο χώρο του σχολείου.

Κατά την εκπαιδευτική δράση διατυπώθηκαν ερωτήματα από τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτικούς που αφορούσαν στη χρήση, τον τρόπο λειτουργίας και τους τομείς αξιοποίησης ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούν θερμά τον Επίκουρο Καθηγητή ΣΘΕΤ/ΕΑΠ κ. Θεοφάνη Ορφανουδάκη, υπεύθυνο του Εργαστήριου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), και τον κ. Παναγιώτη Φραγκούλη για την υλοποίηση και για τη φετινή σχολική χρονιά 2017-18 της πολύ ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής δράσης.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις