Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός τσεμπαλίστας και διευθυντής ορχήστρας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ

Ο Πατρινός τσεμπαλίστας και διευθυντής ο...

Θα συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

O πάντα καλλιτεχνικά ανήσυχος και δημιουργικός Μάρκελλος Χρυσικόπουλος λάτρης της μπαρόκ μουσικής που έχει δηλώσει πως «το μπαρόκ σου δίνει ελευθερία» μετά τη «Βασίλισσα των ξωτικών» που παρουσίασε με επιτυχία στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα, ταξίδεψε για το φημισμένο Μπαϊρόιτ – Bayreuth, στη βόρεια Βαυαρία στη Γερμανία όπου κάθε καλοκαίρι εκτυλίσσεται ένα από τα πιο φημισμένα Φεστιβάλ, το Bayreuther Festspiele ή αλλιώς Φεστιβάλ του Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Όπως μάθαμε, ο Πατρινός τσεμπαλίστας, αρχιμουσικός και ιδρυτικό μέλος του συνόλου Latinitas Nostra, ο οποίος είναι γιος του εικαστικού Στάθη Χρυσικόπουλου και της συγγραφέως Έρσης Σωτηροπούλου, θα λάβει μέρος σε συναυλία του φετινού Φεστιβάλ. Πέρυσι στις 18 Μαΐου διηύθυνε την Ορχήστρα Armonia Atenea με ένα διεθνές επιτελείο ερμηνευτών παρουσιάζοντας το έργο του Johann Adolf Hasse «Siroe, King of Persia» στην Margravial Opera House του Bayreuth σε λιμπρέτο Pietro Metastasio.

Να προσθέσουμε ότι το σχήμα του Latinitas Nostra, είναι ένα ensemble που παίζει κυρίως μουσική Baroque, με έναν τρόπο μοντέρνο αλλά και απόλυτα «διαβασμένο» ιστορικά.

Η φωτ. είναι από το greeknewsagenda.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture