Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Κάλεσμα της "Ανυπότακτης Πολιτείας" για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου για την ανεργία

Πάτρα: Κάλεσμα της "Ανυπότακτης Πολ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Η δημοτική παράταξη της Πάτρας "Ανυπότακτη Πολιτεία", καλεί τους φίλους της, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο τον λαό της πόλης, σε καθολική συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Δήμου για την ανεργία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, το πρόβλημα της ανεργίας, βρίσκεται εδώ και δεκαετίες πάνω από τους πανελλαδικούς μέσους όρους, για γνωστούς λόγους που έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν. Η μνημονιακή λαίλαπα της τελευταίας δεκαετίας, έκανε οξύτατο το πρόβλημα. Σχεδόν ένας στους τρεις συμπολίτες μας είναι άνεργος, χιλιάδες είναι οι υποαπασχολούμενοι, συμβασιούχοι λίγων μηνών, τετραωρίτες, με εξευτελιστικές αμοιβές, όλοι στην ανασφάλεια και την φτώχια.

Ειδικότερα, πλήττονται οι νέοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως προσόντων και επαγγελματικής εμπειρίας. Οι οικογένειες γονατίζουν από την απόγνωση, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, τσακίζεται η αξιοπρέπεια, η ελπίδα, η αγωνιστική τους διάθεση.

Ψηφίσαμε και συμμετείχαμε σε όλες τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο παρελθόν του Δήμου, των κοινωνικών φορέων και των συνδικάτων, καταγγείλαμε όλες τις φορές τους απόντες. Απόντες, ήταν πάντα, όλοι της «συνομοταξίας των προθύμων».

Οι ίδιοι, που σε κάθε δημοτικό πρόβλημα, γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», που πειθαρχούν στις εκάστοτε κυβερνητικές προθέσεις, που εξαρτούν την ύπαρξη τους από ποια τάχα εύνοια, που δρουν, για τον αφοπλισμό του κινήματος, κάθε αγωνιστικής ανάταξης, που αρνούνται τον ρόλο τους, απαξιώνουν τους αγώνες, λειτουργούν σε κάθε περίπτωση σαν δούρειος ίππος των χειρότερων στιγμών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Διαφωνούν δήθεν, για την καλλιτεχνική εκδήλωση στο τέλος των κινητοποιήσεων. Φτηνό και ψεύτικο άλλοθι! Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αν αυτή ήταν η αληθινή επιφύλαξη τους. Αλλά αυτό είναι μόνο το άλλοθι τους. Σε μια συνολικά αντιδραστική και απολίτικη άρνηση τους.

Ας συζητήσουμε σοβαρά, για την αναγκαία παραγωγική, προς όφελος του λαού και της χώρας, οικονομική ανασυγκρότηση. Τότε, θα απορρίψουμε την συνολική τους πολιτική πορεία. Του αλυσοδέματος, της εξάρτησης, της υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα, της χώρας δορυφόρου των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, της «αριστεράς», που είναι με το κεφάλαιο, με τις προτεραιότητες της άρχουσας τάξης και των δικών της στρατηγικών συμμαχιών και επιλογών.

Ας δώσουμε όλοι το παρόν. Την Παρασκευή 15/6 σε μία από τις δύο λαϊκές συγκεντρώσεις- πορείες στην Αγυιά και στις Εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα στις 7 00, που θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Γεωργίου.

Και την Κυριακή 17/6 στις 8 00 στην συγκέντρωση στο Νότιο Πάρκο και την μεγάλη λαϊκή συναυλία. Βέβαιοι, ότι αγωνιζόμαστε για το μέλλον, για τα παιδιά μας, για την ελπίδα. Κανένας αγώνας δεν πήγε ποτέ χαμένος, τίποτα δεν θα κερδηθεί χωρίς αγώνα, αυταπάρνηση, αφοσίωση. Για την νίκη, για τις νίκες του μέλλοντος.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις