Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος για τον Κινητό Κινηματογράφο που αγάπησαν τόσο οι Πατρινοί τα καλοκαιρινά βράδια

Τέλος για τον Κινητό Κινηματογράφο που α...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι είπε στο thebest.gr η "ψυχή" του Νίκος Καββαδίας

Χωρίς τον Κινητό Κινηματογράφο θα περάσει το φετινό καλοκαίρι στην Πάτρα. Χωρίς αμφιβολία, ήταν μία προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από κοινό της Πάτρας που αγαπά τον κινηματογράφο και απολαμβάνει το θερινό σινεμά.

Πριν λίγες μέρες ο υπεύθυνος του Κινητού Κινηματογράφου Νίκος Καββαδίας το ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο facebook.

Χωρίς τον  Κινητό Κινηματογράφο θα περάσει το φετινό καλοκαίρι στη Πάτρα. Χωρίς αμφιβολία, ήταν μία προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από κοινό της Πάτρας που αγαπά τον κινηματογράφο και απολαμβάνει το θερινό σινεμά.
Πριν λίγες μέρες ο υπεύθυνος του Κινητού Κινηματογράφου Νίκος Καββαδίας μέσω της σελίδας του στο facebook έγραψε:

 

 

 

Σε επικοινωνία που είχε το thebest.gr με τον Νίκο Καββαδία ανέφερε:

Ο διά "γυμνού οφθαλμού" Κινητός Κινηματογράφος είναι ένας θερινός κινηματογράφος με ρόδες!

Που το βάζει στα πόδια, γιατί πρέπει η συνάντηση να πραγματωθεί. Εάν ο θεατής δεν πηγαίνει στον κινηματογράφο, τότε ο κινηματογράφος πηγαίνει να συνατήσει τον θεατή. Τόσο απλά, τόσο κινηματογραφικά!

Ο Κινητός Κινηματογράφος είναι γέννημα της άρνησής μου να αποδεχθώ τον θάνατο των (θερινών) κινηματογράφων στην πόλη μου.

Όταν η πόλη ερημώνει και την περπατώ, οι νεκροί (θερινοί) κινηματογράφοι της με παίρνουν στο κατόπι. Όταν πέφτει το σκοτάδι, άδεια πάρκινγκ, ακάλυπτοι πολυκατοικιών, αυλές σχολείων, ακόμα και οι άδειοι δρόμοι γεμίζουν από καρέκλες θερινών κινηματογράφων και στις πλάτες των πολυκατοικιών αρχίζουν να προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες, που λάτρεψα στα (θερινά) σινεμά της πόλης.

Οι περισσότεροι πιστεύουν, ότι όλα αυτά είναι κατασκεύασματα του ταινιοπαρμένου μυαλού μου, αλλά υπάρχουν και οι λίγοι, που με πιστεύουν. Δεν είμαι δα και ο μόνος ταινιοπαρμένος σ' αυτήν την πόλη!

Ο διά "γυμνού οφθαλμός" Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος βγήκε για πρώτη φορά βόλτα στις γειτονιές της πόλης μου τον Σεπτέμβριο (;) του 1996.

'Επρεπε να κυλήσουν δυό δεκαετίες (!!!) γιά να ξαναβγεί. Στην πρωτεύουσα των Αχαιών ο χρόνος κυλάει πολύ αργά και πολύ βασανιστικά, ειδικά εάν δεν είσαι δικό τους παιδί. Κι ακόμα χειρότερα, εάν είσαι παιδί Ανυπότακτο, Αυθεντικό και Ανθρώπινο όπως ο Κινητός Κινηματογράφος και οι κινούμενες εικόνες του.

Αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση

 

'Ετσι ξαφνιάστηκα πολύ, όταν, πριν από δυό χρόνια, ο Βασίλης Θωμόπουλος μου ζήτησε να αναστήσουμε τον διά "γυμνού οφθαλμού" Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο Πάτρας. Θερινό και Χειμερινό.

Αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση χωρίς, μάλιστα, να προβάλλω καμιά οικονομική απαίτηση!

Το έκανα από την μιά γιά να τιμήσω τους σκοτωμένους κινηματογράφους της πόλης μου κι από την άλλη σαν δώρο στους ταινιοπαρμένους συμπολίτες μου.

Ήξερα πολύ καλά, ότι η βόλτα θα είναι σύντομη, αλλά λίγο με ένοιαζε!

Μου αρκεί, ότι εδώ και δυό χρόνια, οι συναντήσεις μου με τους σκοτωμένους κινηματογράφους της πόλης μου δεν είναι, πια οι ίδιες.

"Νικόλα, πώς μοιάζει ένας σκοτωμένος κινηματογράφος από αυτούς, που συναντάς στην έρημη την νύχτα Πάτρα;", με ρώτησε ένα βράδυ το όμορφο κορίτσι.

"Δεν ξέρω πώς μοιάζει" της είπα. "Ξέρω πώς μυρίζει...".

Όσο για το γιατί φέτος δεν θα έχουμε διά "γυμνού οφθαλμού" Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο" η απάντησή του είναι η εξής:

"Η εξουσία απλά ανέχεται τα Αυτόνομα, Αυθεντικά κι Ανθρώπινα παιδιά. Απ' ότι φαίνεται στην Ακτή Δυμαίων και στην Μαιζώνος τους τέλειωσε η ανοχή...Διόλου δεν εκπλήσσομαι...Όταν από την κοιλιά της μάνας σου γεννιέσαι με κομματική ταυτότητα δύσκολα ανέχεσαι εκείνα τα παλιόπαιδα τα ταινιοπαρμένα, τα "γυμνοφθαλμίτικα".

Ο Κινητός Κινητός γιά να συνεχίσει τις βόλτες του στις γειτονιές της πόλης ούτε κομματική ταυτότητα χρειάζεται, ούτε κομματική έγκριση...Τα ταινιοπαρμένα αλάνια κυκλοφορούν την νύχτα στην έρημη Πάτρα και τραγουδούν κουρελιασμένα νανουρίσματα στους σκοτωμένους κινηματογράφους της πόλης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις