Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτές είναι οι διαδρομές της διπλής αυριανής πορείας κατά της ανεργίας στην Πάτρα-ΧΑΡΤΕΣ- Πώς θα πρέπει να...κινηθείτε...

Αυτές είναι οι διαδρομές της διπλής αυρι...
Βγενόπουλος Φάνης

«Να μην λείψει κανείς» δηλώνει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

Δυο μεγάλες πορείες θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διοργανώνει η δημοτική Αρχή κατά της ανεργίας. Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται κινητοποίηση από το Δήμο για το πρόβλημα της ανεργίας.

Την πρώτη χρονιά έγινε η πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα, πέρσι από την πλατεία Γεωργίου στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και φέτος από τις συνοικίες της Πάτρας με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου.

Πάτρα: Ντουντούκα στους δρόμους και ευρεία αφισοκόλληση για τη λαική συναυλία του Γ. Μαργαρίτη

Φέτος κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι διεκδίκηση "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα - Κανένας πλειστηριασμός στο βιος της λαϊκής οικογένειας", οι οποίες θα κορυφωθούν το βράδυ της Κυριακής στο Νότιο Πάρκο, με ομιλία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και με τη συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη.

Από που θα περάσουν οι πορείες

Το thebest.gr, παρουσιάζει τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι δύο πορείες της Παρασκευής. Η μία θα ξεκινήσει από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και η δεύτερη από το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά και θα περάσουν μέσα από τις γειτονιές της Πάτρας, ώστε να συναντηθούν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου.

Η μία πορεία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από τον προαύλιο χώρο του Λαϊκού Εστιατορίου στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα, και θα ακολουθήσει τη διαδρομή, Ευβοίας – Ανθείας – Αγ. Ιωάννη Πράτσικα – Αγίας Τριάδας (όπου στις 8 θα γίνει στάση) – πλατεία Βουδ (όπου επίσης στις 8.30 θα γίνει στάση) – πλατεία Ομονοίας – Γούναρη -  Κορίνθου με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου.

Η άλλη πορεία, ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει από το στάδιο της Παναχαϊκής στην Αγυιά και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Έλληνος Στρατιώτου – Αγίας Σοφίας (όπου στις 8 θα κάνει στάση στην πλατεία Αγίας Σοφίας) – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος – πλατεία Γεωργίου.

Κατερίνα Γεροπαναγιώτη: Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τις κινητοποιήσεις του Δήμου

Μιλώντας στο thebest.gr, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος κατά της ανεργίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην κινητοποίηση που αφορά τις οικογένειές τους για το μέλλον των παιδιών τους. Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να μην επιτρέψουν κανένα πλειστηριασμό, σε ό,τι η λαϊκή οικογένεια έχει αποκτήσει. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση περνά μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα, όπως το πολυνομοσχέδιο – σκούπα, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ακόμη και καθαίρεση του δημάρχου και της δημοτικής Αρχής που αρνείται να καταθέσει τα αποθεματικά του Ταμείου του, όπως και το μεσοπρόθεσμο που είναι να περάσει αυτή την περίοδο με επιπλέον φόρους για το λαό μας.

Κατά συνέπεια κανείς δεν πρέπει να λείψει από τις κινητοποιήσεις του Δήμου, ούτε την Παρασκευή, ούτε την Κυριακή, ώστε να ισχυροποιηθεί αυτός ο δίκαιος αγώνας».

Ακολουθούν οι χάρτες με τις πορείες:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις