Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Όλοι Μαζί μια Αγκαλιά" - Ταυτόχρονη Εθελοντική Αιμοδοσία σε έξι Πόλεις

"Όλοι Μαζί μια Αγκαλιά" - Ταυτ...

Μία κοινωνική πρωτοβουλία από το IONIAN TV κορυφώνεται στις 14/6/18

«Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 σε έξι πόλεις της Ελληνικής Περιφέρειας, δεν δίνουμε απλά αίμα...  δίνουμε ΖΩΗ!». Αυτό είναι το σύνθημα της κοινωνικής πρωτοβουλίας του IONIAN TV, που διάλεξε συμβολικά αυτήν την ημέρα να ενώσει τις δυνάμεις του με τον απλό εθελοντή, με τον συνειδητοποιημένο πολίτη, με τον ασθενή που έχει ανάγκη και με δεκάδες φίλους, συλλόγους και σωματεία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί  μια ακόμη δράση στα πλαίσια της Δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της τηλεόρασης του ΙΟΝΙΑΝ, "Όλοι Μαζί μια Αγκαλιά".
Και το σύνθημα του ΙΟΝΙΑΝ συνεχίζει: «Στην Πάτρα... στην Καλαμάτα... στην Ζάκυνθο.. στην Σπάρτη.. στην Αμαλιάδα και στην Ναύπακτο.... την Πέμπτη...  δίνουμε το ΠΑΡΩΝ! ΓΙΑΤΙ, Όλοι Μαζί, μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!!!»
Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.
Σε περίπου 750.000 μονάδες το χρόνο ανέρχονται οι ανάγκες της Ελλάδας σε αίμα, σύμφωνα με στοιχεία. Σε κάθε 10 νοσηλευόμενους αρρώστους, οι δύο χρειάζονται μετάγγιση αίματος, ενώ για να σωθεί ένας βαριά τραυματίας απαιτούνται από 10 μέχρι 40 μονάδες αίματος. Τακτικοί αιμοδότες είναι μόνο το 0,65% του πληθυσμού της Ελλάδας και επειδή οι αυξημένες ανάγκες δεν καλύπτονται πλήρως η χώρα αναγκάζεται να εισάγει αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, γεγονός οικονομικά ασύμφορο. Η αναλογία των εθελοντών αιμοδοτών είναι 50% από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών, 40% από τους μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες και τους συγκροτημένους συλλόγους εθελοντικής αιμοδοσίας και 5% από τις ένοπλες δυνάμεις.
Η εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, κινητή μονάδα αιμοληψίας του οποίου θα περιμένει τους ενδιαφερόμενους στην Πλατεία Γεωργίου (από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και το απόγευμα από 6.00μμ έως 8.30μμ).
Ενδεικτικός της ανταπόκρισης που βρήκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στην πόλη της Πάτρας είναι ο μακρύς κατάλογος των φορέων που συνεργάζονται στην αιμοδοσία της Πέμπτης. Είναι οι εξής: 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, Χορευτικό Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας, Μικρασιατικός Σύλλογος - Παναγία η Γηροκομήτισσα, Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών, Ροές-Χορός- Δράσεις Πολιτισμού, Cantelena Patras Choir, UP FM-Ρ/Σ Πανεπιστημίου Πατρών, Erasmus Students Network (ESN) Πανεπιστημίου Πατρών, Best Patras, 1o Δημοτικό Παραλίας Πατρών, Πλήρωμα 94, Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση, Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - Παράρτημα Πάτρας, Πολιτιστικός Όμιλος ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας-Τέχνης –Κίνηση, TEDxPatras και οι εφημερίδες «Πελοπόννησος» και «Γνώμη».
Γιατί Όλοι Μαζί, μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being