Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Νέος κύκλος παραστάσεων για την "Τρελή του Σαγιό" του ΔΗΠΕΘΕ

Πάτρα: Νέος κύκλος παραστάσεων για την &...

Η επιτυχημένη παράσταση από το Άρμα Θέσπιδος θα ταξιδέψει και στην Ικαρία

Το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με τον 2ο κύκλο παραστάσεων του έργου του Jean Giraudoux «Η Τρελή του Σαγιό» σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου που έχει αναδειχθεί σε θεατρική επιτυχία του περασμένου χειμώνα.

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος, την οποία υποδέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον  το θεατρικό κοινό της πόλης της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και τώρα συνεχίζεται για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων από τις 18 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου 2018.

Η υπόθεση του έργου:

Η Ωρελί, μια εκκεντρική Παριζιάνα, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι,  για να αντλήσουν το  πετρέλαιο που  φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. Γνωρίζοντας την απληστία  των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα, η Ωρελί,  καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει: πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα με τη συνεργασία των φίλων της, περνάει  τους μαφιόζους από  μια δίκαιη δίκη και τους εγκλωβίζει σε ένα σκοτεινό υπόγειο.

Έτσι, η  Ωρελί, έχει τη μοναδική  ευκαιρία να τους εξοντώσει και να προτείνει έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης απέναντι στην τυραννία του χρήματος.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Ο κόσμος είναι σκληρός και άδικος όχι μόνο εξαιτίας της απληστίας και του κυνισμού των δυνατών αλλά και λόγω της αδιαφορίας και του εφησυχασμού των υπολοίπων. Η ζοφερή κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί   ίσως μια πιο θαρραλέα στάση ζωής . Γι’ αυτό το  Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας  επέλεξε τη θαρραλέα Τρελή του Σαγιό του  Jean Giraudoux, γιατί τώρα μας χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, μια μποέμ παριζιάνα που θα σηκώσει ανάστημα απέναντι στις τρελές απαιτήσεις των ισχυρών.

Σ’ αυτήν την παράσταση, η Τρελή του Σαγιό, δεν είναι μια άστεγη, αλλά μια εκκεντρική ακτιβίστρια που τα βάζει με όλους και με όλα, αψηφώντας τον κίνδυνο. Όλοι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται  στην υπερβολή τους. Άλλοτε είναι εκκεντρικές φιγούρες, από τον κόσμο των ονείρων και της ουτοπίας και άλλοτε από τον τυραννικό κόσμο του χρήματος. Οι ηθοποιοί  τρέχουν επί σκηνής σαν ήρωες του βωβού κινηματογράφου. Σε κατάσταση απόλυτης εξωστρέφειας. Ένα υπερφυσικό σωματικό θέατρο, γιατί τελικά, η Τρελή του Σαγιό, είναι μια υπερφυσική ουτοπική κωμωδία.

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-κοστούμια:  Θάλεια Ιστικοπούλου

Κίνηση:  Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης  Κλάδης,  Βιβή Αλεξάνδρου.

Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα παραστάσεων από 18 έως 28 Ιουνίου 2018 είναι το κάτωθι:

Δευτέρα 18/6, 59ο Δημοτικό Σχολείο ΣΚΙΟΕΣΣΑ

Τρίτη 19/6,  50ο Δημοτικό Σχολείο ΚΟΤΡΟΝΙ

Τετάρτη 20/6     62ο Δημοτικό Σχολείο ΚΑΣΤΕΛΟΚΑΜΠΟΣ

Παρασκευή 22/6, Σάββατο 23/6 και Κυριακή 24/6/2018 ΙΚΑΡΙΑ

Τετάρτη 27/6     Δημοτικό Σχολείο ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ

Πέμπτη 28/6       ΠΕΡΙΒΟΛΑ, 20ο Γυμνάσιο.

Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος είναι ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πέτρος Βάης.

«Άρμα Θέσπιδος», για 3η χρονιά κοντά στους δημότες της πόλης μας. Με 300 παραστάσεις και 27 χιλιάδες θεατές, δικαιώνει τον σκοπό που είχε θέσει ο Δήμος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.: να πάει το καλό θέατρο ως εκεί που δεν έχει παιχτεί ποτέ θεατρική παράσταση.

Με παραστάσεις υψηλής ποιότητας, με επαγγελματισμό και αξιόλογους συντελεστές, προσέφερε την αισθητική που απαιτεί η τέχνη και το χαμόγελο που έχει ανάγκη ο λαός μας, στις συνοικίες της πόλης, στα χωριά, στα Σχολεία και τα Ιδρύματα. Έχει  τη φιλοσοφία ότι: «δεν θα λέει ελάτε στο θέατρο, αλλά, έρχεται το θέατρο κοντά σας», γιατί η Τέχνη και το Θέατρο δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για τον απλό πολίτη που  δυσκολεύεται. Και του το οφείλουμε. Με ένα συμβολικό εισιτήριο και στις περισσότερες περιπτώσεις με ελεύθερη είσοδο, έδωσε τη δυνατότητα να πάνε όλοι στο θέατρο.

Ο κόσμος μας περιμένει και φέτος πιο απαιτητικά. Ανταποκρινόμαστε με νέα, πιο ώριμη παραγωγή, που δεν ξεχνά να προσφέρει απλόχερα την ψυχαγωγία, αλλά και δεν αγνοεί την πραγματικότητα που ζούμε: τη μίζερη ζωή που μας προκαλούν τα συμφέροντα που έχουν ως υπέρτατη αξία το κέρδος, καταστρέφοντας πόλεις, περιβάλλον, τη χαρά της ζωής που δικαιούται ο άνθρωπος.

Και η αισιοδοξία δίνεται στους θεατές και πάλι από τους απλούς ανθρώπους της υπόθεσης,  για να βρουν τη δύναμη να ξεσηκωθούν, να ανατρέψουν σχέδια κερδοσκόπων, να τιμωρήσουν, να διεκδικήσουν ελεύθερη και χαρούμενη ζωή. - Πέτρος Βάης.

*Να προσθέσουμε πως στις 8 Ιουλίου 2018 η παράσταση "Η Τρελή του Σαγιό" θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, στις 21.30 στο Κουκούλι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ακόμα πάντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στην ενότητα Φεστιβάλ στις γειτονιές - Αρκτικό διαμέριασμα, το έργο θα παιχθεί στο Ζαβλάνι στις 29/7 στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα ταξιδέψει και στην Ικαρία στο βορειοανατολικό Αιγαίο πέλαγος μετά από σχετική πρόσκληση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture