Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποιήσεις διαρκείας για τη διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά της Πάτρας προανήγγειλε ο Δήμαρχος Πατρέων-ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ

Κινητοποιήσεις διαρκείας για τη διακοπή ...

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή διοίκηση θα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα από τη δημοτική αρχή και πολίτες με αφορμή τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση νοικοκυριών στην πόλη. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ όπως ανακοινωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος προανήγγειλε κατάληψη διαρκείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το επόμενο διάστημα.

 

Η ανακοινωση του δήμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα, έχει πολλαπλασιάσει τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές, λαϊκές οικογένειες που οι περισσότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σοβαρές αναπηρίες, ασθενείς που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, ενώ αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια.

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με βάση την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και αποτελείται από τον εκπρόσωπο του Δήμου, Αντιδήμαρχο Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρη Πελεκούδα, εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και εκπρόσωπο του διαχειριστή του δικτύου (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), εξετάστηκαν  αιτήσεις  πολιτών που τους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018,  για να τύχουν του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος προκειμένου να επανασυνδέσουν  το ρεύμα τους. Από τις 10 αιτήσεις όμως που ήταν προς εξέταση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, τα μέλη της επιτροπής – εκπρόσωποι της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ  ενέκριναν να λάβει το ειδικό βοήθημα μόνο ένας. Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής μειοψήφησε  ζητώντας να υπαχθούν όλοι, ώστε να λάβουν το εφάπαξ ειδικό βοήθημα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις