Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εφιάλτης των αρχειοθετών του Λευκού Οίκου η μανία του Τραμπ να σκίζει έγγραφα

Εφιάλτης των αρχειοθετών του Λευκού Οίκο...

Έχει ένα δικό του "σύστημα αρχειοθέτησης"…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνηθίζει να σκίζει τα έγγραφα που διαβάζει, με αποτέλεσμα οι αρχειοθέτες του Λευκού Οίκου να είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν μικρά χαρτάκια –συχνά σε μέγεθος κομφετί– και να εξασκούνται στη λύση... παζλ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico. "Είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ. Έσκιζε χαρτιά σε μικροσκοπικά κομματάκια", αφηγήθηκε ο Σόλομο Λάρτεϊ, πρώην εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο που ήταν υπεύθυνος για την αρχειοθέτηση των εγγράφων κατά τους πρώτους πέντε μήνες της προεδρίας Τραμπ.

Βάση του νόμου, κάθε έγγραφο που διαβάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ –επιστολές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερωτικά υπομνήματα– θα πρέπει να φυλάσσεται και να στέλνεται κατόπιν στα Εθνικά Αρχεία. Στο ρεπορτάζ του Politico δεν υπονοείται ότι ο 71χρονος πρόεδρος ενεργεί με αυτόν τον τρόπο για να "εξαφανίσει" έγγραφα αλλά ότι απλώς πρόκειται για μια παλιά συνήθειά του, ένα δικό του "σύστημα αρχειοθέτησης".

Όμως η μανία του Ντόναλντ Τραμπ να σκίζει τα έγγραφα "καμιά φορά απλώς στα δύο, αλλά άλλες φορές σε κομματάκια τόσο μικρά που θυμίζουν χαρτοπόλεμο", έχει περιπλέξει πολύ το έργο των αρχειοθετών αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με τον Λάρτεϊ, ο οποίος απολύθηκε τον Μάρτιο, οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου αναγκάζονται να ψάχνουν για τμήματα εγγράφων στο Οβάλ Γραφείο αλλά και στην ιδιωτική κατοικία του προέδρου, για να τα παραδώσουν στους αρχειοθέτες που τα ανασυνθέτουν "σαν να ήταν παζλ".

Μεταξύ των εγγράφων που "ανασυστάθηκαν" κατ' αυτόν τον τρόπο: άρθρα εφημερίδων που είχε σημειώσει ο Τραμπ, προσκλήσεις και επιστολές βουλευτών και γερουσιαστών.

Ο Ρέτζιναλντ Γιανγκ, ένας άλλος πρώην υπάλληλος του τμήματος αρχείων του Λευκού Οίκου είπε ότι ήταν η πρώτη φορά στα 20 χρόνια που εργάζεται, που είδε μια τέτοια πρακτική. "Κοίταξα τον διευθυντή μου και του είπα: Είστε σοβαρός; Αμείβομαι με περισσότερα από 60.000 δολάρια ετησίως, θα έπρεπε να κάνω πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό. Είχα την εντύπωση ότι έκανα την πιο άχαρη δουλειά που θα μπορούσαν να μου ζητήσουν, εκτός από το να αδειάζω τους σκουπιδοντενεκέδες", είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις