Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"CARPETS 2": ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ AΠO TA ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΣΤΗΝ CUBE

"CARPETS 2": ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ AΠO TA...

Με έμπνευση οικογένεια με τάπητες από τη Βυρηττό

Στην Γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη 39, στην Πάτρα εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 20.00, η ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Καρακατσάνη, με τίτλο “Carpets 2”. Πρόκειται για έργα που έχουν δημιουργηθεί την περίοδο 2016 – 2017 και αποτελούν μέρος και συνέχεια της ενότητας με τον γενικό τίτλο “Carpets”. Τα πρώτα έργα, “Carpets 1”, παρουσιάστηκαν το 1991 και από τότε εμπλουτίζονται, προσαρμόζονται και εκτίθενται σε γκαλερί και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έργα αφορούν στην εικαστική προσέγγιση του εικαστικού Βασίλη Καρακατσάνη, στην “ιδιόρρυθμη” οικογένεια Abd Al Aziz, που με έδρα τη Βηρυτό και με δραστηριότητα σε διάφορες πόλεις, ειδικά της Μεσογείου, εμπορεύεται “μαγικά” χαλιά, σε ανθρώπους που έχουν το κουράγιο να ταξιδέψουν μαζί τους, ζώντας τη ψευδαίσθηση ή την πραγματικότητα. Τα μέλη της οικογένειας είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικές πόλεις, κρατώντας έτσι την αυτοτέλεια της προσωπικής τους ζωής, επηρεάζοντας τους αγοραστές ο καθένας, με τη δυναμική του ή χρησιμοποιώντας άλλους τρόπους, σαγήνης ή μαγείας.

Στην κατοχή τους υπάρχουν χαλιά με προφητικές παρακαταθήκες και μαγικές ιδιότητες. “Ιπτάμενοι μεταφορείς”, που σε υποχρεώνουν στην αποκρυπτογράφηση τους, μιας & ο ρόλος τους είναι η μεταφορά μας σε ένα κόσμο, γαλήνης & ασφάλειας από το κακό.

Σήμερα, για τον Βασίλη Καρακατσάνη, τα “Carpets 2”, δεν είναι τίποτε άλλο, από την “οριζόντια διατομή”, των περισσότερων προσεγγίσεων του, όλα τα χρόνια της δουλειάς του, με “κλειδί” τελικά το ύφασμα, υλικό που κυριάρχησε στη ζωγραφική του προσπάθεια, τόσο σαν στοιχείο του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και με σαφέστατη βιωματική σχέση.

Η διάρκεια της έκθεσης του Β. Καρακατσάνη στην Cube θα είναι έως και τις 7 Ιουλίου 2018.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η υπεύθυνη της γκαλερί Cube Λιάνα Ζωζά, ο Ξενοφών Παπαευθυμίου, ο Δημήτρης Σαρδελιάνος και η σύζυγος του Χαριτίνη Καρλιαύτη – Σαρδελιάνου, ο Νίκος Τσούκαλης και η σύζυγος του Μιράντα Τσούκαλη, κ.α.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, την  Τετάρτη & το Σάββατο 10.00 – 14.00.

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης (γεννημένος το 1957 στην Αθήνα) ζει & εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκθέσει (ατομικές εκθέσεις) στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ινδονησία, Ισημερινό, Τουρκία, Δανία & Γερμανία παρουσιάζοντας το προσωπικό του εικαστικό λεξιλόγιο, αντλώντας θεματικές ενότητες κυρίως από βιωματικές εμπειρίες και από την παρατήρηση του οικείου κόσμου που τον περιβάλλει. Οργανώνει συχνά τις συνθέσεις του με θεατρική αντίληψη και ανάγει το καθημερινό αντικείμενο σε δομικό στοιχείο των έργων του.

Χρησιμοποιεί καθαρή και πλούσια χρωματική κλίμακα με ζωηρές χρωματικές αντιθέσεις, μεταπλάθοντας με εικαστικές παρεμβάσεις αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού και βιωματικού του χώρου και διερευνώντας με ευαισθησία τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture