Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Βροχή» παραπόνων από οδηγούς στο thebest.gr για την σήμανση σε Ρίο κι Αίγιο- «Βρέθηκα ξαφνικά στα διόδια», «έκανα γύρους», «κινδύνεψε η ζωή μου» κ.α…

«Βροχή» παραπόνων από οδηγούς στο thebes...
Χριστακόπουλος Θάνος

Πολλά τα περιστατικά οδηγών που γι’ αλλού ξεκίνησαν κι αλλού βρέθηκαν

Αίσθηση προκάλεσε το πρόσφατο ρεπορτάζ του thebest.gr για την σήμανση του νέου υπερκόμβου της Ολυμπίας Οδούς στο Ρίο της Πάτρας και τα «λάθη» ή παραλείψεις που κάνουν δύσκολη την ζωή των οδηγών που θέλουν να βρουν τον προσανατολισμό τους. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος αρκετοί συμπολίτες και όχι μόνο οδηγοί επικοινώνησαν με το thebest.gr προκειμένου να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία-περιπέτεια.

Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για ταλαιπωρία αφού έχασαν το δρόμο τους και αναγκάστηκαν να κάνουν κύκλους για να βρουν τελικά που θα πρέπει να πάνε, άλλοι έκαναν λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που μας κατήγγειλαν ότι μπήκαν σ’ έξοδα αφού μπερδεύτηκαν και υποχρεώθηκαν να περάσουν από τα διόδια, πληρώνοντας υποχρεωτικά το αντίτιμο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συμπολίτη ο οποίος μαζί με την σύζυγό του ήθελαν ένα βραδάκι να πάνε από την Πάτρα στον Άγιο Βασίλειο. Έφθασαν σε έναν από τους καινούργιους κόμβους κι εξαιτίας της κακής σήμανσης κατέληξαν στα διόδια του Ρίου. Όπως εξηγεί οι επιλογές τους πλέον ήταν δύο: Ή να στρίψουν μετά από χιλιόμετρα και επέστρεφαν πληρώνοντας και πάλι διόδια ή θα έβρισκαν κάπως την Παλιά Εθνική.

«Τελικά μας είπαν στα διόδια πώς να βγούμε ξανά στην Π.Ε.Ο. κι έτσι γλυτώσαμε. Οδύσσεια βραδιάτικα… και να χεις το φαγητό μαζί σου και να σε περιμένουν οι υπόλοιποι να φάτε όλοι μαζί», σχολιάζει χωρίς να χάνει το χιούμορ του ο συμπολίτης.

Άλλος ηλικιωμένος Πατρινό καταγγέλλει στο thebest.gr ότι ερχόμενος ένα βράδυ από τη Ναύπακτο, μπερδεύτηκε λόγω του δυσνόητου της σήμανσης και βρέθηκε στα και αυτός στα διόδια του Ρίου. Πλήρωσε κανονικά έστριψε στο Λόγγο, πλήρωσε ξανά διόδια και τελικά με αρκετή καθυστέρηση και λιγότερα χρήματα στην τσέπη του έφθασε στην Πάτρα.

Αρκετοί συμπολίτες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς θα φτάσουν ερχόμενοι μέσω του παλιού δρόμου από τον Άγιο Βασίλειο στην Πάτρα. Ακόμα και συμπολίτες οδηγοί μπερδεύονται και χάνουν τον προορισμό τους. Πατρινιάς μας ανέφερε για παράδειγμα ότι έκανε δύο γύρους μέχρι να προσανατολιστεί εμπιστευόμενοι πάντα τις αισθήσεις της για το που πρέπει να πάει καθώς οι πινακίδες της προκάλεσαν σύγχυση.

Έντονα τα παράπονα και για τις ταμπέλες που κατευθύνουν τους οδηγούς από Πάτρα προς το Ρίο. «Σε αποπροσανατολίζουν» υποστηρίζουν όσοι επικοινώνησαν μαζί μας. Αρκετοί έχουν πάρει λάθος δρόμο και ενώ ήθελαν να πάνε στο πορθμείο του Ρίου έστριψαν δεξιά προς το Νοσοκομείο γιατί η ταμπέλα για τα αριστερά αναφερόταν μόνο στην «Γέφυρα».

«Σταμάτησα πάνω στη νησίδα με κίνδυνο της ζωής μου σε έναν δρόμο ταχεία κυκλοφορίας και με μεγάλη κίνηση, για να καταλάβω πώς πρέπει να πάω στο Ρίο», μας αναφέρει Πατρινός οδηγός.

Την ίδια ώρα πολλοί οδηγοί αναφέρουν ότι τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και με τις πινακίδες στον κόμβο του Αιγίου. Όπως καταγγέλλει αναγνώστης του thebest.gr:

«Έρχεσαι από Πάτρα από τον παλαιό δρόμο και θέλεις να πάς στην παραλιακή Αιγίου μέσω της οδού Ζωοδόχου Πηγής. Μόλις λοιπόν περάσεις κάτω από την γέφυρα βρίσκεσαι σε κάτι δρομάκια από εδώ -δρομάκια από εκεί διαφόρων ειδών βέλη, τόξα, πινακίδες πού τραβάς τα μαλλιά σου μη καταλαβαίνοντας πού είναι η παραλιακή Αιγίου, κινδυνεύοντας ταυτόχρονα να φας και κανένα τρακάρισμα από άλλους βιαστικούς οδηγούς πού ενδεχομένως ξέρουν κάτι περισσότερο για το τοπικό πρόβλημα.

Το ίδιο και χειρότερο είναι τώρα όταν έρχεσαι από την παραλιακή Αιγίου μέσω Ζωοδόχου πηγής και θέλεις να περάσεις κάτω από την γέφυρα να βγεις στον παλαιό δρόμο προς Πάτρα. Σε μπλέκουν με τις πινακίδες με διάφορες άσχετες επισημάνσεις και καμία δεν γράφει "ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ". Αποτέλεσμα να βρεθώ σε έναν δρόμο πού οδηγούσε σ΄ ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο!! Τώρα το ποιός άσχετος έχει βάλει έτσι τις πινακίδες με ουδεμία αναφορά "ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ" είναι και η απορία μου...», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις