Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 107): Αποφασίστηκε η εισαγωγή μεδουσών στον Πατραϊκό

Αποκλειστικό (Νο 107): Αποφασίστηκε η ει...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η απουσία τους το τελευταίο διάστημα προκαλεί προβλήματα

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως δύο και πλέον μήνες αφότου οι πιο τολμηροί ξεκίνησαν τα μπάνια, δεν έχουμε δει ακόμα μέδουσες στις ακτές της Πάτρας.

Το φαινόμενο, που ήταν σε έξαρση, κυρίως πέρυσι, βρίσκεται πια αποδεδειγμένα σε ύφεση. Δεν αποκλείεται, καθώς ακόμα είναι πρόωρο για ασφαλή συμπεράσματα, να έχουμε επανέλθει ήδη στα προ του 2016 επίπεδα παρουσίας αυτών των θαλάσσιων ζώων στις παραλίες της Πάτρας!

Πολλοί είναι αυτοί που χαίρονται με αυτές τις διαπιστώσεις, όμως είναι κι άλλοι που δυσανασχετούν, γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται.

Είναι, για παράδειγμα, αυτοί που έβαλαν δίχτυα μπροστά από τα μαγαζιά τους. Είναι κάποιοι περιβαλλοντολόγοι και ιχθυολόγοι που έτρεχαν να δίνουν συνέντευξη από κανάλι σε κανάλι. Είναι εργοστάσια πλαστικών που (θα) έφτιαχναν νέα προστατευτικά δίχτυα. Είναι οι χρήστες της εφαρμογής στο φέισμπουκ «Δείτε που έχει τσούχτρες σήμερα». Είναι οι εισαγωγείς του ειδικού ζέλ - αλοιφής που έδιωχνε τις μέδουσες. Είναι τέλος, η γειτόνισσα, η κυρά-Ευτέρπη που δεν θα μπορεί, κουβεντιάζοντας με την κυρά-Μαίρη, να διαπιστώσει «κάτι κακό θα μας εύρει με όλα αυτά τα τέρατα που έρχονται».

Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Ιερά Μητρόπολις, ο Σύλλογος Εστίασης και πολλοί ακόμα φορείς, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα όλων αυτών και αποφάσισαν να εισάγουμε μέδουσες ώστε να γεμίσουν και πάλι οι θάλασσές μας.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μέδουσες. Θα πρέπει να επιστρέψουν στις θάλασσες μας. Η τοπική οικονομία δεν αντέχει άλλο πλήγμα», είπε στο thebest.gr αρμόδιος υπηρεσιακός παράγων.

Ετσι αποφασίστηκε να εισαχθούν και να αφεθούν ελεύθερες στον Πατραϊκό και στον Κορινθιακό κόλπο εκατομμύρια μέδουσες, αλλά και αυγά τους. Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα.

 

* Το κείμενο είναι troll και όπως είναι προφανές έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα. Δείτε κι άλλα troll:Αποκλειστικό (Νο 106): Ειδικό μεδουσοαπωθητικό χρώμα για τα δίχτυα στη θάλασσα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα