Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το 37ο συμπόσιο ποίησης στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου-1η Ιουλίου

Το 37ο συμπόσιο ποίησης στην Πάτρα το Σα...

Στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου

Το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Πάτρα το 37ο Συμπόσιο Ποίησης με τίτλο: Η ποίηση σε εποχές μετάβασης: από την προφορικότητα στη γραφή, στην τυπογραφία και στα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα.

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μία στροφή της ποιητικής τέχνης προς το διαδίκτυο. Ολοένα και περισσότεροι ποιητές γράφουν σε ηλεκτρονικά μέσα ενώ ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρονικών περιοδικών αναδύεται.

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της ποίησης θα εντοπίσουμε ανάλογες μεταβάσεις: από την προφορικότητα στη γραφή, από τη γραφή στην τυπογραφία έως την άυλη σήμερα «τυπογραφία» του διαδικτύου.

Πόσο η αλλαγή των όρων παραγωγής και διάδοσης τής ποίησης καθορίζουν το περιεχόμενό της; Πώς βιώνουν οι ίδιοι οι ποιητές αυτές τις μεταβάσεις; Πώς μεταβάλλεται η επικοινωνία των ποιητών με το κοινό και πώς επηρεάζει το έργο τους αυτή η μεταβολή;

Τις δυο μέρες του Συμποσίου, μέσα από εισηγήσεις, κυκλικές συζητήσεις, διάλογο και αντιπαραθέσεις, με τη ζωντανή συμμετοχή του κοινού, οι διοργανωτές ελπίζουν να ανοίξουν όλα αυτά τα ερωτήματα και καλούν κάθε έναν και κάθε μία που αγαπά την ποίηση να έρθει στη συντροφιά τους.

Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture