Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός Νίκος Οικονομόπουλος νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Πατρινός Νίκος Οικονομόπουλος νέος πρό...

Εξελέγη στη συνεδρίαση της νέας διοίκησης στην Αθήνα

Ακόμα πιο έντονο «άρωμα» Αχαΐας από σήμερα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό καθώς το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πανελλαδικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή, εξέλεξε κατά απόλυτη πλειοψηφία νέο Πρόεδρο τον Πατρινό Χειρουργό – Μαιευτήρα και Δημοτικό Σύμβουλο Πατρέων κ. Νίκο Οικονομόπουλο.

Ο κ. Οικονομόπουλος, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από τα μέλη του Οργανισμού από όλη τη χώρα, απολαμβάνοντας ευρεία αποδοχή τόσο ως επί σειρά ετών Ερυθροσταυρίτης και μάλιστα βραβευμένος, όσο και ως καθ’ όλα επιτυχημένο στη θέση του Γενικού Γραμματέα την οποία κατείχε στην προσωρινή Διοίκηση που είχε τοποθετηθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών με σκοπό να οργανώσει την διεξαγωγή των εκλογών.

Στη συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε ο ίδιος ως πλειοψηφήσας σύμβουλος για σήμερα το απόγευμα, (Πέμπτη 7/6/2018), τα εκλεγμένα μέλη της νέας Διοίκησης του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης αναθέτοντάς του ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει ώστε ο Ερυθρός Σταυρός όλης της χώρας να επανέλθει στην κανονικότητα.

Αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ερυθρού Σταυρού της χώρας, ο κ.  Νίκος Οικονομόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρέπει να επιστρέψει στο υψηλότερο σημείο ανιδιοτελούς ανθρωπιστικής προσφοράς και στο ανώτατο επίπεδο της εκτίμησης των πολιτών.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον με σκληρή και αποτελεσματική δουλειά! Όχι με τακτικές αυτοπροβολής, ούτε φυσικά με παραφωνίες που μόνο κακό κάνουν στο κύρος του Ε.Ε.Σ. και ενίοτε εξυπηρετούν πάσης φύσεως σκοπιμότητες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα, και την εργασιακή ειρήνη και να εγγυηθούμε την ενότητα και αφοσίωση – προσήλωση όλων όσοι είναι Ερυθροσταυρίτες, σε έναν κοινό στόχο:

Να ξαναφθάσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο ζενίθ της προσφοράς του στην κοινωνία!

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, συμπληρώνονται 141 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Ε.Ε.Σ. υπό τον πρώτο Πρόεδρο Μάρκο Ρενιέρη και έμελλε να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστικό σε μεγάλα και ιστορικά  εθνικά γεγονότα.

Οι εκλεγμένοι στο νέο ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ., λοιπόν, έχουμε χρέος να αντιληφθούμε την ιερή αποστολή μας. Εκπροσωπούμε τον μεγαλύτερο μη Κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό Ανθρωπιστικό Οργανισμό της χώρας και η ευθύνη είναι μεγάλη και ιστορική.

Σε ό,τι με αφορά, είμαι αποφασισμένος να ανταπεξέλθω στον ρόλο που μου ανατέθηκε και μαζί με την νέα Διοίκηση να επιτύχουμε τον στόχο, ώστε ο Ε.Ε.Σ. να γυρίσει σελίδα και να μπει με δυναμισμό και σύγχρονη νοοτροπία στην νέα εποχή».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις