Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σημαντική διάκριση του πανεπιστημίου Πατρών στη Biennale Architettura 2018

Σημαντική διάκριση του πανεπιστημίου Πατ...

Στη Βενετία

Η καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου μας Κατερίνα Λιάπη συμμετέχει, μετά από προσωπική πρόσκληση από το European Cultural Center, στη Διεθνή Έκθεση «Time Space Existence» (26 Μαΐου – 25 Νοεμβρίου 2018), της 16ης ΒIENNALE Αρχιτεκτονικής στη Βενετία. Η συμμετοχή της κ. Λιάπη και της ερευνητικής της ομάδας αφορά σε χωρο-κατασκευή που βασίζεται σε καινοτόμο έρευνα κατοχυρωμένη με διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις HΠΑ και Ευρώπη, η μορφή τής οποίας έχει παραχθεί με μεθόδους αλγοριθμικού σχεδιασμού.

H ιδιαιτερότητα της κατασκευής αυτής έγκειται στο ότι συνδυάζει με μοναδικό τρόπο χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την τομή τέχνης, τεχνολογίας, αρχιτεκτονικής και μαθηματικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μορφολογική επίλυση που επελέγη προέκυψε από πρόσφατη ακαδημαϊκή έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών «Κ. Καραθεοδωρή» και η διαδικασία υλοποίησης έγινε στο πλαίσιο εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος.

Η χωρο-κατασκευή έχει εκτεθεί σε ιδιαίτερα προνομιούχο θέση, στην είσοδο του Palazzo Mora, δίπλα στο Gran Canal στην καρδιά της Βενετίας, όπου μέχρι σήμερα έχουν εκτεθεί έργα των μεγαλύτερων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων στον κόσμο και διάσημων αρχιτεκτόνων, με επισκεψιμότητα που ξεπερνά τα 300.000 άτομα το χρόνο.

Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών συγχαίρει την κ. Λιάπη για τη συμμετοχή της αυτή, που τιμά το Τμήμα Αρχιτεκτόνων και έφερε το λογότυπο του Πανεπιστημίου Πατρών να προβάλλεται στα έντυπα της διεθνούς έκθεσης και στην καρδιά της Βενετίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture