Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο απολογισμός των περιβαλλοντικών δράσεων της ακαδημαϊκής χρονιάς από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο απολογισμός των περιβαλλοντικών δράσεω...

Το "πράσινο" πανεπιστημίο

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η περιβαλλοντική εθελοντική ομάδα του Πράσινου Πανεπιστημίου Πατρών «Green Campus» προχωρά στον απολογισμό των πλούσιων δράσεων που έλαβαν χώρα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και απευθύνονταν τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στην πόλη των Πατρών.

Ενδεικτικά αναφέρονται η εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση στον μυκηναϊκό οικισμό της Βούντενης, καθώς και η διοργάνωση ημερίδας στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, αφιερωμένη στον αείμνηστο Καθηγητή Φυσικής Ι. Τρυπαναγνωστόπουλο, με τίτλο «Τεχνητός φωτισμός και εξοικονόμηση ενέργειας», όπου συμμετείχαν αξιόλογοι προσκεκλημένοι από το Πανεπιστήμιο, το ΕΑΠ, αντίστοιχες εταιρείες και εθελοντικές ομάδες.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποκομιδές ανακυκλώσιμων υλικών όπως χαρτί, μπαταρίες, λαμπτήρες, άδεια μελανοδοχεία καθώς και ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές.

Άλλωστε κατά το έτος 2017 τέθηκε σε ισχύ το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, στα Τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών και στο κτίριο της Πρυτανείας.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, τοποθετήθηκαν σε εξωτερικά χωροθετημένα σημεία των κτιρίων τρεις κάδοι ανακύκλωσης με σήμανση για μέταλλα, γυαλί και πλαστικά, καθώς και ένας κάδος εσωτερικά των κτιρίων για χαρτί. Ε

πίσης, για ακόμη μία χρονιά, το «Πράσινο Πανεπιστήμιο» συμμετείχε στην πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Let’s do it Greece 2018, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και συνεργασιών με άλλες ομάδες του Πανεπιστημίου και όχι μόνο, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βγαίνει στον αέρα του Ρ/Σ του Πανεπιστημίου UPFM η, περιβαλλοντικού αλλά και πολιτιστικού περιεχομένου, εκπομπή «Greenalists», κάθε Πέμπτη στις 17:00.

"Ας προσπαθήσουμε όλοι την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά να ξεπεράσουμε τα προηγούμενα ποσοστά ανακύκλωσης και να υιοθετήσουμε –έστω και απλές‒ δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα"! τονίζει η πρυτανική αρχή του πανεπιστημιου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις