Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν νέες κατεδαφίσεις σε παλιά και ετοιμόρροπα κτίρια

Πάτρα: Ξεκινούν νέες κατεδαφίσεις σε παλ...
Βγενόπουλος Φάνης

Έπεσαν οι υπογραφές από τον Δήμο Πατρέων και τον ανάδοχο του έργου

Συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά οι κατεδαφίσεις επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων της Πάτρας. Όπως δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», ο Δήμος Πατρέων προχώρησε – μετά από διαγωνισμό – στην ανάθεση της εργολαβίας «κατεδάφισης κτισμάτων – άρση επικινδυνότητας σε ετοιμόρροπα κτίρια» σε τεχνική εταιρεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση του υπογράφτηκε μεταξύ του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και του αναδόχου του έργου, ο Δήμος θα πληρώσει 133.419,39 ευρώ από ίδιους πόρους και η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ενός έτους.

Τα κτίρια που θα κατεδαφιστούν, έχουν ήδη χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία, ως επικίνδυνα και κατεδαφιστέα μετά από αυτοψία και σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης. Πρόκειται για κτίρια που έχουν πληγεί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς του 1993 και του 2008, και δεν έχουν επισκευαστεί.

Βέβαια, η εργολαβία δεν είναι παρά «σταγόνα στον ωκεανό» καθώς στην Πάτρα υπολογίζεται πως υπάρχουν πάνω από 400 κτίρια τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν. Και αυτό διότι, έχουν κατεδαφιστεί το προηγούμενο διάστημα, περί τα 40 κτίρια που ήταν έτοιμα να καταρρεύσουν και τώρα προγραμματίζεται η κατεδάφιση άλλων περίπου 30 ακινήτων.

Μεγάλος αριθμός από αυτά να είναι στην Άνω Πόλη αλλά και το ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικινδυνότητας των συγκεκριμένων κτιρίων, αποτελεί η πρόσφατη κατάρρευση μπαλκονιού, μέρα – μεσημέρι, στην πολυσύχναστη Αγίου Ανδρέου, αλλά και η κατάρρευση του υπόστεγου στο λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι (4 Αυγούστου 2017), όπου έχασε τη ζωή του ένας μετανάστης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις