Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο που οδήγησε στην άρση ασυλίας του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου - Τι λέει ο ίδιος για την απόφαση

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο που οδήγησε στ...

'Αρση ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη

Το παρακάτω πρωτοσέλιδο είναι αυτό που προκάλεσε την άρση ασυλίας του Αχαιού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Η μήνυση κατά του κ. Νικολόπουλου έγινε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, εκπρόσωπος του οποίου είναι ο κ. Παναγιώτης Δημητράς.

Η τοποθέτηση του Αχαιού βουλευτή με αναφορές "περί ανωμαλίας" αφορούσε το περίφημο Ψήφισμα Λούντασεκ, με το οποίο η Ευρωβουλή υασσόταν υπερ της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ομοφιλόφυλων.

Τι δηλώνει ο Νίκος Νικολόπουλος

«Και με βουλευτική ασυλία και χωρίς βουλευτική ασυλία, δεν θα πάψω ποτέ να εκφράζω και να εκπροσωπώ την πίστη, τις πεποιθήσεις και τις αρχές μου. Γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαι Έλληνας και Χριστιανός…» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής κατά την οποία αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του μετά από μηνυτήρια αναφορά που έγινε σε βάρος του για αναδημοσίευση που έκανε από την ιστοσελίδα του, δημοσιεύματος για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε:

«Ευχαριστώ το σύνολο των συναδέλφων. Όσους με στήριξαν και με τη ψήφο τους υποστήριξαν πως δεν πρέπει να διώκεται ένας βουλευτής για τις απόψεις και τις ιδέες του, παρά τις κομματικές γραμμές. Ευχαριστώ όμως και όσους ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου γιατί έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν οι ίδιοι και οι κομματικές ηγεσίες τους, μου προσφέρουν τη δυνατότητα να καθορίσει η Δικαιοσύνη τα όρια μεταξύ ελευθερίας του λόγου και ρατσισμού και ενδεχομένως να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον σύγχρονο διωγμό των χριστιανικών απόψεων από φανατικές μειοψηφίες που μέσω μηνύσεων πιστεύουν ότι μπορεί να κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων Χριστιανών.

Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απολύτως το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης όλων των ανθρώπων. Διατηρώ όμως ακέραιο και το δικό μου δικαίωμα να εκφράζω δημόσια τις θέσεις μου, που είναι άλλωστε οι θέσεις και οι αξίες που εκφράζουν και εκπροσωπούν, ο οικουμενικός Χριστιανισμός και η Ελληνική Εκκλησία.

Σήμερα ίσως γίνομαι ο πρώτος βουλευτής του οποίου αίρεται η ασυλία για λόγους πίστης, κάτι που όσο αδιανόητο και να φαντάζει, αποτελεί ένα ακόμα σύμπτωμα των θολών καιρών μας στους οποίους υπάρχει απόλυτη ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η ουσιαστική έννοια της ισότητας και της ελευθερίας του λόγου.

Προσωπικά, δεν θα γίνω ποτέ κρυπτοχριαστιανός. Και εντός και εκτός Βουλής. Και αν έχει έρθει η ώρα να δώσουμε και πάλι αγώνες για πολιτικά και κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών, θα το κάνουμε με χαρά και με εδραία την πεποίθηση της τελικής νίκης. Γιατί η αλήθεια, το δίκιο και ο Χριστός, δεν φοβούνται κανέναν. Ευτυχώς που υπάρχει και η Δικαιοσύνη!»

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά για ανάρτηση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην προσωπική ιστοσελίδα του και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισε η Ολομέλεια. Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής, είπε ο κ. Νικολόπουλος και παρατήρησε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών. «Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας» ανέφερε ο βουλευτής και σημείωσε ότι ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι σέβεται κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αλλά διαφωνεί κάθετα με όσους θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας. Ακόμη, τόνισε ότι θα τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού και ότι θα παραμείνει υπέρμαχος του γάμου ως μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός.

Η Βουλή έκανε δεκτή την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση του Δήμου Αθηναίωνς το 2003. Την άρση της ασυλίας του, για λόγους ηθικής τάξης, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας ότι η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου και το Συμβούλιο Εφετών περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο, είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία και άρα πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει διότι ταλαιπωρεί 18 στελέχη του δήμου.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις