Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Το Abbey στα 50 καλύτερα bars της χώρας!

Το Abbey στα 50 καλύτερα bars της χώρας!

Το αγαπημένο στέκι στα Ψηλαλώνια βραβεύτηκε στα Αθηνόραμα Bar Awards

Τέλη Απριλίου διεξήχθη στην Αίγλη Ζαππείου η τελετή απονομής των «Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy» στην οποία το Abbey Kitchen Bar βραβεύτηκε με ένα Shaker, συμπεριλαμβανόμενο πια στα 51 καλύτερα bars της χώρας, μια διάκριση πολύ σημαντική για ένα bar-restaurant της περιφέρειας.

Ρωτήσαμε τους  δύο βασικούς συντελεστές της διάκρισης αυτής αλλά και της εν γένει δυναμικής παρουσίας του Abbey στο χώρο του fine drinking, Ιερώνυμο Γιακουμάτο (ιδιοκτήτης) και Αργύρη Σελιμά (head bartender), οι οποίοι παρευρέθηκαν στην Αίγλη Ζαππείου για την παραλαβή του βραβείου και μας μίλησαν για τη διάκριση αυτή και τί σημαίνει για το σήμερα αλλά και το αύριο του Abbey.

Η συνεχής ενασχόληση αυτά τα 5 χρόνια, η σταθερή συνεργασία με ανθρώπους του χώρου έξω από την Πάτρα –ακόμα κι έξω από την Ελλάδα- και η καλή φήμη που έχει αποκτήσει το Abbey, οδήγησαν τους ανθρώπους του Αθηνοράματος να μας επισκεφθούν με σκοπό να μας αξιολογήσουν για τα Bar Awards, μας λέει ο ιδιοκτήτης Ιερώνυμος Γιακουμάτος.

Η διαδικασία περιλάμβανε την παρασκευή 12 cocktails (4 κλασικά, 5 του καταλόγου και 3 tailor made, εμπνευσμένα δηλαδή στη στιγμή με βάση τις προτιμήσεις του πελάτη). Με βάση την επιτυχία αυτών των 12 παρασκευών και την πολύ μεγάλη κι ενημερωμένη Spirit List, θα προέκυπτε το Shaker. Πράγματι, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και για τα δύο κριτήρια κι έτσι το Shaker κοσμεί πια την κάβα μας, μας λέει ο Αργύρης.

Κι ενώ το cocktail και γενικότερα η ενασχόληση του κόσμου με το “fine drinking” είναι παγκόσμια τάση, το Abbey δεν θα μπορούσε να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις. «Δοκιμάζουμε, πειραματιζόμαστε, απορρίπτουμε, ξαναδοκιμάζουμε, κρατάμε», μας λέει ο Αργύρης αναφερόμενος στις μοναδικές στην πόλη μας παροχές του Abbey γύρω από τα cocktails. «Αγαπάμε τα classic cocktails και προσπαθούμε να κατευθύνουμε τους πελάτες μας στη γνωριμία των βάσεων της κουλτούρας του cocktail, αλλά διαρκώς ψάνουμε νέους τρόπους προσέγγισης του τελικού προϊόντος. Εδώ κι έναν χρόνο παλαιώνουμε αποστάγματα και cocktails σε δικά μας βαρέλια ενώ χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για διάφορες παρασκευές. Φτιάχνουμε τα δικά μας λικέρ, αφρούς, σιρόπια και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε με sous vide, ένα μηχάνημα το οποίο περισσότερο χρησιμοποιείται στις κουζίνες».

Για το τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα cocktails των συντελεστών της επιτυχίας. Ο Αργύρης μιλάει με ενθουσιασμό για το δικής του έμπνευσης “CELTIC”, το οποίο περιλαμβάνει Irish Whiskey, ρόκα και μαρμελάδα σύκο, ενώ αγαπημένο του Ιερώνυμου είναι το παλαιωμένο Negroni, που περίμενε πάνω από έξι μήνες για να το δοκιμάσει.

Χρειάζεστε κι άλλους λόγους για να ανακαλύψετε τα μυστικά του bar του ανακαινισμένου Abbey;

Θα τους βρείτε εκεί, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life