Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το καλοκαίρι δεν... έρχεται ακόμη - Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, ανέμους και χαλάζι και στα Δυτικά

Το καλοκαίρι δεν... έρχεται ακόμη - Νέα ...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν τη χώρα  σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα «χτυπήσουν» κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως και το βράδυ της Πέμπτης , ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό.

Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως, αναμένεται αρκετό νερό σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος διότι εκεί δεν αναμένονται βροχοπτώσεις παρά μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις.

Παρόλο που ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι αρκετά άστατος, στις θάλασσες τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Οι εντάσεις των ανέμων στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 και πολύ τοπικά τα 6 μποφόρ.

Σχεδόν φυσιολογικές -για την εποχή- θα είναι και οι θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 26-27 και τοπικά του 28 βαθμούς Κελσίου.

Και τις επόμενες ημέρες θα επηρεάζονται κατά διαστήματα από μπόρες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια θα επιμείνει πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Και μάλιστα, θα επηρεαστούν και νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου από την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις