Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΛΜΕ Αχαΐας: "Θέλουν να αφήσουν ένα ΕΠΑΛ" - Κινητοποιήσεις από τους καθηγητές

ΕΛΜΕ Αχαΐας: "Θέλουν να αφήσουν ένα...

"Θα μας βρουν απέναντί τους"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τη ξαφνική απόφαση της Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τομείς και ειδικότητες των τριών εσπερινών ΕΠΑΛ της Πάτρας. Στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε από την ΕΛΜΕ Αχαΐας βρέθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές και τις μετακινήσεις ειδικοτήτων από το ένα ΕΠΑΛ στο άλλο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12:00 

 

Αύριο, Πέμπτη 24 Μαΐου, ΕΛΜΕ ανακοίνωσε ότι θα γίνει κινητοποίηση στα Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας που βρίσκονται στην Ακτή Δυμαίων.

Οι ΕΛΜΕ κάνει λόγο για πολιτικές συρρίκνωσης και διάλυσης των ΕΠΑΛ και της δημόσιας εκπαίδευσης ενώ τονίζει ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι να χτυπηθούν τα τρία ΕΠΑΛ της πόλης και αν μείνει μόνο ένα.

"Θα μας βρουν απέναντί τους"

 

Τα μέλη της υποστηρίζουν ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνονται με εκπαιδευτικά, μαθησιακά, επιστημονικά κριτήρια και πάντα μετά από διάλογο και διευκρινίζουν πως δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

 

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές του 5ου ΕΠΑΛ Πάτρας που βρίσκεται στο τέρμα της Αγίας Σοφίας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη. Αυτό που ζητούν είναι να μην μεταφερθούν ειδικότητες που διδάσκονται στο ΕΠΑΛ τους, σε άλλα. Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι κάποιες να μεταφερθούν στο 30ΕΠΑΛ που βρίσκεται στην Αγίου Ιωάννη Πράτσικα και στο 9ο ΕΠΑΛ που βρίσκεται στο Κουκούλι. Μαθητές εκφράζουν τον φόβο το σχολείο τους να οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Οι μαθητές θα πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για να τελειώσουν το σχολείο

Στο σχολείο τους εάν υλοποιηθεί το πλάνο που έχει καταρτιστεί θα υπάρχει μόνο η κομμωτική και η γραφιστική που έχουν λίγους μαθητές.

Αντιδράσεις για τη συρρίκνωση των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ στην Πάτρα

Στο συγκεκριμένο νυχτερινό σχολείο φοιτούν 200 μαθητές που προσπαθούν με τον τρόπο τους, από την Δευτέρα 14 Μαΐου να εμποδίσουν την εξέλιξη, η οποία θα είναι δυσμενής για πολλούς, καθώς θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, προκειμένου να ολοκληρώσουν το σχολείο τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις