Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν τακτικές πτήσεις από Άραξο για Λάρνακα – Οι Γάλλοι μας έκαναν ποδαρικό τον Απρίλιο - Σε μαύρα χάλια ο δρόμος

Ξεκινούν τακτικές πτήσεις από Άραξο για ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ποιοι άλλοι θα μας έρθουν

Ξεκινά στις αρχές Ιουνίου η τακτική αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Αράξου, η οποία θα είναι και η μοναδική μέχρι στιγμής, καθώς οι άλλες είναι πτήσεις τσάρτερ. Αν η επιβατική κίνηση εξελιχθεί καλά , τότε η γραμμή θα διατηρηθεί ενεργή και τον χειμώνα.

Η Κυπριακή εταιρεία TUS θα έχει απευθείας συνδέσεις από Λάρνακα για Άραξο κάθε Παρασκευή και Δευτέρα. Τη Δευτέρα η πτήση θα φτάνει στον Άραξο στις 13.15 και θα αναχωρεί στις 14.05 και την Παρασκευή η άφιξη θα είναι στις 9.15 το πρωί και η αναχώρηση στις 10.20. Αν η επιβατική κίνηση εξελιχθεί καλά , τότε η γραμμή θα διατηρηθεί ενεργή και τον χειμώνα αναφέρει στο thebest.gr ο Αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας.

Στο μεταξύ η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει και φέτος αναμένονται περισσότεροι τουρίστες στην περιοχή, μέσω του αεροδρομίου του Αράξου. Το 2017 συνολικά διακινήθηκαν από τον Άραξο 160.952 άτομα (αφίξεις και αναχωρήσεις).

«Πετάει» ο Άραξος – Πάνω από 160.000 επιβάτες πέρυσι – Η ανθρωπογεωγραφία των τουριστών

Φέτος αναμένεται μεγάλη αύξηση τουριστών από την Πολωνία, επιστρέφει η Ουκρανία μετά από δύο περίπου χρόνια απουσίας , ενώ αύξηση αναμένεται και στον αριθμό των Ρώσων τουριστών, από τα στοιχεία που έχει ο κ. Γκουβίτσας. Ωστόσο πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ , οι οποίες ωστόσο όταν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις εξυπηρετούν και άλλους επιβάτες.

Χθές μάλιστα προσγειώθηκαν στον Άραξο δύο πτήσεις τσάρτερ από Ιταλία, μία το πρωί και μία το απόγευμα.

Οι πρώτοι τουρίστες που προσγειώθηκαν φέτος στον Άραξο για τη νέα τουριστική σαιζόν, στο τέλος Απριλίου, ήταν Γάλλοι.

Συχνές θα είναι οι πτήσεις αυτό το καλοκαίρι από την Πολωνία, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο. Κάθε Σάββατο θα προσγειώνονται στον Άραξο τέσσερα αεροπλάνα το πρωί και ένα το απόγευμα.

Επίσης αναμένονται με τσάρτερ τουρίστες από Γερμανία, οι οποίοι σταθερά προτιμούν τη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία, από Λευκορωσία, Εσθονία, Ισραήλ, Βέλγιο Σλοβακία, Κροατία, Λιθουανία.

Μέσα στον Μάιο θα φτάσουν, εκτός από Γαλλία και Ιταλία, πτήσεις από Γερμανία, Ισραήλ, Εσθονία, Βέλγιο, Λευκορωσία.

Ωστόσο πρόβλημα παραμένει η κατάσταση στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οι οδικοί άξονες που οδηγούν στο αεροδρόμιο του Αράξου. Από τη μία η επικίνδυνη Πατρών – Πύργου, που παραμένει καρμανιόλα και από την άλλη ο δρόμος που συνδέει την εθνική με το αεροδρόμιο. Όπως επισημαίνει για μια ακόμα φορά ο επαρχιακός δρόμος σύνδεσης με την εθνική παραμένει σε κακά χάλια, με πολλές λακκούβες και έλλειψη φωτισμού.

Το αεροδρόμιο του Αράξου παραμένει ακόμα κρατικό και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση για τις υποδομές κλπ., κατάφερε πρόσφατα να αποσπάσει βραβείο (προήλθε από τον Ρωσικό τουριστικό οργανισμό TEZ TOUR, στο πλαίσιο του θεσμού των διεθνών τουριστικών βραβείων Worldberry)  και τα τελευταία χρόνια να αυξήσει την επιβατική του κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Αχαΐα: Βραβεύτηκε ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου

Βραβεύουν Ρώσοι τον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου - The Best News

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις