Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ": ΠΡΑΞΑΓΟΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ":...

Θα δούμε την παράσταση και στην Πάτρα τον Ιούλιο

Οι αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» ανεβαίνουν το φετινό καλοκαίρι σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα με τον Αντώνη Λουδάρο στο ρόλο της Πραξαγόρας και μαζί του, τον Μελέτη Ηλία ως Βλέπυρο, τον Δημήτρη Σταρόβα ως Γριά α, τον βετεράνο Γιώργο Κωνσταντίνου ως Γριά β και την Σοφία Μουτίδου ως Γριά γ.

Ακόμα το ζηλευτό επιτελείο των ηθοποιών περιλαμβάνει τον τραγουδιστή Ησαία Ματιάμπα ως Θεράπαινα – Κορυφαία του Χορού, τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Άνδρα (γείτονας Χρέμη) και τον Χάρη Γρηγορόπουλο ως Χρέμη. Κορυφαίοι του Χορού θα είναι οι Ησαίας Ματιάμπα, Τάκης Βαμβακίδης, Θανάσης Πατριαρχέας και Βασίλης Παπαδόπουλος.

Η περιοδεία της παράστασης θ’ αρχίσει τέλη Ιουνίου (για την ακρίβεια στις 30/6 στο Κατράκειο στη Νίκαια στην Αθήνα) και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στις 25 και 26 Ιουλίου 2018. Το έργο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα έργα του Αριστοφάνη, μία από τις πιο εμβληματικές πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης.

Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Οι «Εκκλησιάζουσες» που φέτος θα παρουσιαστούν στο θέατρο, από τον πάντα ευφάνταστο Αλέξανδρο Ρήγα, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400 π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε Βαλκανικά τέμπο.

Στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε…, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:
Δερβιτσιώτης Μάριος, Διακοσάββας Δημήτρης, Θάνος Τιμόθεος, Καρατζιώτης Γιώργος, Κουκουράκης Γιάννης, Κρικώνης Αστέρης, Μπανταδάκης Γιώργος, Μπούγιας Μάρκος, Οικονόμου Στέφανος, Παπαδημητρίου Βασίλης, Τσέλιος Δημήτρης, Φλωράτος Γιώργος.

Μετάφραση:Πολύβιος Δημητρακόπουλος

Σκηνοθεσία:Αλέξανδρος Ρήγας

Φωτισμοί:Θέμης Μερτίδης.

Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος

Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη

Μουσική Διδασκαλία: Λία Βίσσυ

Χορογραφίες: Ιβάν Σβιτάιλο

Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά

Βοηθός χορογράφου: Παλούκη Αρετή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture