Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Ευκαριστώ Κυρία", μία παράσταση που ξυπνά συνειδήσεις

Πάτρα: "Ευκαριστώ Κυρία", μία ...

Αναφέρει σε κείμενο του ο βετεράνος δημοσιογράφος Θανάσης Μπαμπανέβας

Με κοινωνική ευαισθησία, σοβαρή προσέγγιση  με αυθεντικές εικόνες χωρίς ρετούς και «βαθυστόχαστες» αναλύσεις δήθεν ειδικών, μπροστά στις αδηφάγες κάμερες, μια ομάδα Πατρινών ερασιτεχνών δημιουργών με γενικότερη παιδεία, περισσή αγάπη για το θέατρο και αναζητήσεις, παρουσίασε στη σκηνή του «Επίκεντρο+», στην Πάτρα την αθέατη πλευρά του λόφου. Για χιλιάδες κατατρεγμένους συνανθρώπους μας πρόσφυγες και μετανάστες, που μπήκαν στο καραβάνι των απελπισμένων για να ξεφύγουν από τον όλεθρο και την καταστροφή που βίωναν στην πατρίδα τους, αναφέρει σε κείμενο του, ο Θανάσης Μπαμπανέβας, δημοσιογράφος, πρόεδρος του ΤΕΑΣ.

Το «Ευκαριστώ Κυρία» του πολυτάλαντου και ιδιαίτερα αγαπητού Τζίμη Πολίτη, λέει τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς την τρομολαγνεία των Μίντια, ακολουθώντας το αξίωμα του αείμνηστου πατέρα του, κορυφαίου δημοσιογράφου Νίκου Πολίτη, ότι τα γεγονότα δεν είναι τις περισσότερες φορές όπως αρχικά φαίνονται ή παρουσιάζονται. Πριν από τον καπνό και τη φωτιά, υπάρχουν ασφαλώς οι αιτίες από τις οποίες προκλήθηκαν. Κι’ αυτές πρέπει να αναζητούνται και να προβάλλονται στην κοινή γνώμη.

Η εξαιρετική θεατρική ομάδα, όπως προσθέτει ο κ. Μπαμπανέβας, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της αξιόλογης συμπολίτισσας Βικτωρίας Αγγελοπούλου που άλλωστε και στο παρελθόν έχει δώσει σοβαρά δείγματα γραφής, επιβεβαίωσε ότι το μεράκι και η πολλή δουλειά μπορεί να υπερκεράσουν τον επαγγελματισμό και τις φόρμες ενός θεατρικού ρεπερτορίου.

«Το και τι ζητάω μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω» που τραγούδησε όλος ο θίασος επί σκηνής, παρότι ακούγεται τόσο ανθρώπινο, τόσο εκ προοιμίου εύκολο, τόσο διαχρονικά οικουμενικό όσο και αυτονόητο, προσκρούει δυστυχώς σ’ εκείνους τους λίγους, τους γνωστούς κυνικούς που διαφεντεύουν τις τύχες των λαών, εν ονόματι οικονομικογεωπολιτικών συμφερόντων και ενός άθλιου σύγχρονου δουλεμπορίου και διακίνησης πολεμοφοδίων θανάτου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κυρία του έργου Μαίρη Μακρή, τον Ομάρ Νίκο Πραγιάννη, τον αστυνόμο Μιχάλη Στασινόπουλο τον αστυφύλακα Μάκη Νικολόπουλο, τον Χασάν Τζίμη Πολίτη και τον ανεψιό Γιώργο Λογαρά.

Στην παράσταση ακούστηκαν οι φωνές από παλαιότερα  ρεπορτάζ για το μεταναστευτικό των δημοσιογράφων Νατάσας Τραγουστή, Κωνσταντίνου Φλαμή.

Η συγκεκριμένη παράσταση ξεκίνησε τη διαδρομή της στις 12 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 21.15.

ΣYΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Τζίμης Πολίτης

Σκηνοθεσία-προσαρμογή κειμένου: Βικτωρία Αγγελοπούλου

Βοηθός  Σκηνοθέτη:  Νίκος Κοσμάς

Κίνηση:  Λίλα Μιαούλη

Σκηνικά:  Βασίλης Ρουντζομάνης

Κατασκευές: Νίκος Αραβαντινός-Μαλλιώρης

Ενδυματολογική – σκηνική επιμέλεια: Βικτωρία Αγγελοπούλου

Ήχοι-φωτισμοί-κονσόλα:  Νίκος Γιατράκος

Βοηθοί σκηνής: Μ. Καρατζά, Μ. Κούκουρα,  Μ. Στασινοπούλου

Επιμέλεια εντύπων:  Φίλιππος Μποτώνης

Video-Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμαντόπουλος

Ραδιοφωνικό σποτ: Ρούλα Κωστακοπούλου

Μακιγιάζ:  ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Οργάνωση παραγωγής:  Ίλια Ράγκου.

Πρωταγωνιστούν οι:

Γιώργος Λογαράς, Μαίρη Μακρή, Μάκης Νικολόπουλος, Τζίμης Πολίτης, Νίκος Πραγιάννης, Μιχάλης Στασινόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture