Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απ. Κατσιφάρας: Αντίθετος στην μεταφορά μέρος του τμήματος αρχιτεκτονικής στην Αθήνα

Απ. Κατσιφάρας: Αντίθετος στην μεταφορά ...

Φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών τον επισκέφθηκαν

Αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος  Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Τμήματος.

Ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα υποδομών που περιέγραψαν οι φοιτητές, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στηρίζοντάς το με κάθε τρόπο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Κατσιφάρας ξεκαθάρισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η δωρεάν δημόσια παιδεία, όταν οι φοιτητές του μετέφεραν την  εναλλακτική πρόταση για την αποσυμφόρηση του Τμήματος, που έχει κατατεθεί από τον Πρόεδρο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Σύμφωνα με αυτήν προτείνεται  μέρος της δραστηριότητας του Τμήματος να μεταφερθεί στην Αθήνα και να ισχύσει η καταβολή συνδρομής για τους φοιτητές που θα σπουδάζουν εκεί.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε την κατηγορηματική του αντίθεση για τη μεταφορά μέρος της δραστηριότητας του Τμήματος στην Αθήνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν επιτρέπεται  να ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις. Να σεβαστούν την Αρχιτεκτονική της Πάτρας. Δίδακτρα στο βασικό πτυχίο, σημαίνει ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε με σθένος το δημόσιο πανεπιστήμιο, τη δωρεάν παιδεία».

Τέλος ο κ. Κατσιφάρας τάχθηκε υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης του Τμήματος  Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις