Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όλα άρχισαν από μια σκέψη

Όλα άρχισαν από μια σκέψη

Του Στέλιου Ταταράκη

Με τον τρόπο που είναι δομημένη η κοινωνία δεν μπορεί να προωθήσει έναν εποικοδομητικό τρόπο σκέψης. Δεν μας δίνει κίνητρα για να δράσουμε, αντιθέτως μας παίρνει τα κίνητρα μας, θέλοντας με το τον τρόπο αυτό να μας κάνει στρατιωτάκια.

Μας μαθαίνει πως πρέπει να κάνουμε ότι λέει η κοινή γνώμη ακόμα και όταν δεν το θεωρούμε σωστό. Από τη μέρα που ερχόμαστε στη ζωή δεν μαθαίνουμε να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας, ούτε πως να τα υλοποιούμε. Δυστυχώς αυτό που μαθαίνουμε είναι να πραγματοποιούμε τα όνειρα άλλων.

Με αυτό τον τρόπο αρχίζουμε και μπαίνουμε μέσα σε μια ρουτίνα, κάθε μέρα το ίδιο ακριβός χωρίς να μας αρέσει η δουλειά που κάνουμε, απλός ακολουθάμε κάποιον άλλο. Λόγω του ότι δεν έχουμε όνειρα δεν κάνουμε ποτέ πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους και μας αρέσουν. Είναι λυπηρό να επιμένουμε σε αυτό που δεν μας αρέσει χωρίς να το αλλάξουμε. Όλα αλλάζουν, αρκεί να το θελήσουμε.

Κάποιοι συνάνθρωποι μας έχουν βρει την δύναμη που κρύβεται μέσα μας και προσπαθούν ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Υπάρχουν άνθρωποι που σε καθημερινή βάση ξεπερνάνε τα όρια τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, αυτό που κάνουν δεν είναι τίποτα παράλογο, είναι τα όνειρα τους που προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν.

Ολα όσα έχουν δημιουργηθεί στον κόσμο άρχισαν από μια εικόνα που ο δημιουργός τους δημιούργησε στο μυαλό του. Για να εμφανιστεί κάτι στον κόσμο θα πρέπει πρώτα κάποιος να το έχει δημιουργήσει στο μυαλό του. Όλα όσα έχουμε πρώτα δημιουργήθηκαν σαν εικόνα στο μυαλό κάποιου και μετά έγιναν στην πραγματικότητα. Κάνεις δεν άρχισε να υλοποιεί την ιδέα του έχοντας την συνταγή της επιτυχίας που θα τον βοηθούσε να πετύχει το όνειρο του. Ολοι αυτό που είχαν ήταν πίστη για τον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους. Αυτή η πίστη ήταν αρκετή ώστε να τους δίνει κίνητρο και παρακίνηση.

Θα γίνουμε άλλοι άνθρωποι όταν δημιουργήσουμε αυτή την όμορφη εικόνα για τον εαυτό μας και για αυτά που θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας. Όταν το κάνουμε αυτό τότε θα νιώθουμε πραγματικά γεμάτοι ενέργεια και δύναμη. Θα έχουμε ένα κίνητρο για να δράσουμε. Όταν φτιάξουμε τα όνειρα μας στο μυαλό μας τότε όλα θα αλλάξουν στη ζωή μας, θα γίνουμε άνθρωποι με σκοπό και αυτό τον σκοπό θα θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο η δουλειά μας και ότι άλλο κάνουμε στη μέρα μας δεν θα μας φαίνονται βάρος, αντιθέτως θα μας γεμίζουν ενέργεια αντί να μας την απορροφάνε.

Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε πάλι. Είναι καλό να έχουμε τον έλεγχο της ζωής. Για να γίνει αυτό είναι καλό να θέσουμε στόχους, να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε. Όλα τα μεγάλα επιτεύγματα έχουν αρχίσει από μια εικόνα που ένας είχε στο μυαλό του, αυτό δείχνει πως και εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Όταν έχουμε ένα όνειρο που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τότε κάθε μέρα θα σηκωνόμαστε από το κρεβάτι με δύναμη, πάθος, γεμάτοι αυτοπεποίθηση, διότι έχουμε δημιουργήσει ένα σκοπό, έχουμε ένα κίνητρο που όταν το σκεφτόμαστε θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις