Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Προκηρύσσονται 720

Νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφ...

Το επόμενο διάστημα

720 θέσεις εργασίας με οκτάμηνη διάρκεια μέσα από προγράμματα κοινωνικής Εργασίας θα προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα σε Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για 19 δήμους στους οποίους οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί  ενώ το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε και την κατανομή ανά δήμο. Στους δήμους της Δυτικής Ελλάδας θα προκηρυχτούν 375 νέες θέσεις για οκταμηνίτες ενώ οι θέσεις οκταμηνιτών σε δήμους της Αχαΐας θα είναι 290, σε Καλάβρυτα 60,  σε Αίγιο 120, σε Δυτική Αχαΐα 60 και Ερύμανθο 50. Να σημειώσουμε ότι η  Πάτρα προηγήθηκε των προγραμμάτων Κοινωφελούς εξαιτίας των υψηλών δεικτών ανεργίας. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίας προκήρυξης και οι προσλήψεις για 345 θέσεις οκταμηνιτών, με την Κοινωφελή Εργασία.

Στο υπουργείο Εργασίας θα φτάσουν  λίστες με τις ανάγκες των υπηρεσιών και από εκεί και πέρα θα ανακοινωθούν τα προγράμματα ανά Περιφέρεια έτσι ώστε να ανοίξουν οι προσκλήσεις. Έτοιμα είναι τα στοιχεία με τις ειδικότητες καθώς η ΠΔΕ συνεργάστηκε με τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και έλαβε στοιχεία για τα επαγγέλματα με την υψηλότερη ανεργία. θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν οδηγοί – αυτοκινητιστές.

Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς θα έχει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική θα περιέχει και κατηγορίες νέων στην αγορά εργασίας, μακροπρόθεσμα ανέργων, ευπαθών ομάδων και μονογονεϊκών οικογενειών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις