Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην, υπόθεση όλων μας»

Πάτρα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδ...

Το φινάλε ήταν μουσικό και σφράγισε η αγαπητή καλλιτέχνιδα Ελένη Τσαλιγοπούλου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οι εργασίες του Ιατρο-εκπαιδευτικού συνεδρίου με τίτλο: «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην, υπόθεση όλων μας», στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το όλο εγχείρημα, που τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλοπούλου, διοργανώθηκε από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ έτυχε της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Δύο πανεπιστήμια, ένα ΑΤΕΙ, 22 σχολεία, 500 μαθητές, 40 φοιτητές, πλειάδα επιστημόνων της υγείας και της εκπαίδευσης, συνεργάστηκαν δημιουργικά και έθεσαν τις βάσεις κοινής πορείας, με στόχο την αλλαγή συμπεριφορών και την υιοθέτηση υγιών στάσεων.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, δικαιωμάτων, εξαρτήσεων, σχέσεων, προτύπων, συναισθημάτων και συμπεριφορών, ζητήματα εθισμού, απώλειας και πένθους, πρόληψης και αγωγής.

Παρουσιάστηκαν πρωτότυπες δουλειές, αξιόλογες εισηγήσεις, πλήθος καλών πρακτικών.

Στον επίλογο του συνεδρίου, οι φορείς της πόλης της Πάτρας πήραν τη θέση τους σε «στρογγυλό τραπέζι», όπου με συντονιστή τον γνωστό δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, συζήτησαν τα θέματα που έθιξαν τα παιδιά και οι ειδικοί. Και ήταν όλοι εκεί: Ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Γιαννόπουλος, η διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Β. Γεωργιοπούλου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο καθηγητής Ιατρικής Απ. Βανταράκης, οι καθηγήτριες Παιδαγωγικής Αν. Φτερνιάτη και Μ. Φουντοπούλου, οι Διευθυντές εκπαίδευσης του νομού Β. Πασσάς και Γ. Αφράτης, οι δημοσιογράφοι Μ. Ριζογιάννη και Ελ. Γεωργοπούλου, η Ογκολόγος Έλ. Λινάρδου, ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης και το διευθυντικό στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Ν. Χατζηνικολάου.

Στο κλείσιμο των εργασιών, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Διευθύντρια του Ογκολογικού τμήματος του Γεν. Νοσοκομείου Πατρών κ. Αθ. Χριστοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και τις ευχαριστίες της προς όλους τους συντελεστές: μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γιατρούς και λοιπούς επιστήμονες, καθώς και προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης, που υποστήριξαν και ανάδειξαν την τόσο πρωτότυπη και ελπιδοφόρα επιστημονική συνάντηση.

Τέλος, η γνωστή ερμηνεύτρια του έντεχνου και λαικού τραγουδιού Ελένη Τσαλιγοπούλου έδωσε μία μεγάλη συναυλία, η οποία, σημειωτέον, ήταν δωρεάν για το κοινό.

Υπεύθυνος επικοινωνίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου ήταν ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, Δάσκαλος - Δημοτ. Σύμβουλος Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις