Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Χάρρυ Κλυνν και η Πάτρα - Η "είσοδος δωρεάν" στο γήπεδο της Παναχαϊκής και η τελευταία εμφάνιση στα "Αστέρια" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Χάρρυ Κλυνν και η Πάτρα - Η "είσο...

Ο αγαπητός κωμικός καλλιτέχνης που "έφυγε" στα 78 του χρόνια, ήταν πολύ φιλικός με τους θαυμαστές του

Καλοκαίρι 1994 στην θεατρική Αθήνα. Σε απόκομμα εφημερίδας της εποχής διαβάζουμε ότι στο «Άλσος» έχει ανέβει με επιτυχία η επιθεώρηση με τίτλο «Μπρόκολα και Λαχανίδες…κάποιο λάκκο έχει η φάβα». Πρωταγωνιστής ήταν ο αμίμητος Χάρρυ Κλυνν που επίσης υπέγραφε τα κείμενα και την σκηνοθεσία της παράστασης.

Η τελευταία ανάρτηση του Χάρρυ Κλυνν στο blog του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Μαζί του επί σκηνής οι Κώστας Βουτσάς, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Τζέσυ Παπουτσή, Τάσος Παλαντζίδης, Τάκης Βαμβακίδης, το μπαλέτο του Ντίνου Ψαρέλη, κ.α.

Ο Χάρρυ Κλυνν, που έφυγε στα 78 του χρόνια την 21η Μαΐου 2018 υπήρξε ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος καλλιτέχνης με έφεση στην πολιτικοινωνική σάτιρα που έσπαγε κόκκαλα, με χιούμορ ενίοτε πολύ τολμηρό αρκεί να θυμηθούμε τον περίφημο δίσκο του "Πατάτες" στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 που όλοι οι μαθητές της εποχής άκουγαν στα κασετόφωνα τους στις σχολικές εκδρομές.

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν στα 78 χρόνια του - Στην Καλαμαριά η κηδεία του - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γεννημένος στην Καλαμαριά ως Βασίλης Τριανταφυλλίδης και Ποντιακής καταγωγής ο Χάρρυ Κλυνν στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του έπαιξε με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες. Στο ξεκίνημα του έπαιξε το ’63 πλάι και στην σπουδαία Ελένη Χαλκούση στην  κινηματογραφική ταινία «Τα 201 καναρίνια» της Paris Film ενώ το ’64 έκανε τον αχαΐρευτο αδελφό της Ξένιας Καλογεροπούλου στο «Γάμος αλά ελληνικά» σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Σινεμά δεν έκανε πολύ αν και στη δεκαετία του ’80 οι ταινίες του όπως «Αλαλούμ» και «Made in Greece» έκαναν μεγάλη επιτυχία.

Εκείνες οι ατάκες του «Κούλα, Χαράλαμπε» και «Μαλακά πιο μαλακά», έμειναν στα καλλιτεχνικά χρονικά. Για κάποιους ενδεχομένως ο Χάρρυ Κλυνν να ήταν πολύ λαικός ή και ακραία χιουμοριστικός, είναι γεγονός πάντως πως στη σάτιρα, την τόλμη, την έμπνευση και στο αυτοσαρκαστικό ύφος του πάτησαν πολλοί κατοπινοί κωμικοί ηθοποιοί.

Ο θάνατος του γιου του, του σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη πριν 2 χρόνια στις 7 Ιουνίου 2016 στα 49 του μόλις χρόνια στοίχισε πολύ στον Χάρρυ Κλυνν.

Την Πέμπτη στην Καλαμαριά η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν ένας άνθρωπος πάντα φιλικός και καταδεκτικός με τους θαυμαστές του. Είχε έρθει παλιότερα και στην Πάτρα με παραστάσεις του. Η τελευταία φορά ήταν χειμώνας, στις 28 Φεβρουαρίου του 2014 στο κέντρο Αστέρια στην Τριών Ναυάρχων και Όθωνος Αμαλίας σε αποκριάτικο χορό ενώ λίγους μήνες νωρίτερα στις 22 Ιουλίου 2013 είχε παίξει στην Πολιτεία – Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων όπου μεταξύ άλλων ρόλων είχε υποδυθεί κι έναν από τους αγαπημένους του ρόλους, του τσοπάνου.

Τίτλος της παράστασης ήταν «Όποιον πάρει ο Χάρης»!

Ο «αναντικατάστατος» για πολλούς, κωμικός και σατιρικός ηθοποιός όπως θύμισε με ανάρτηση του ο Στέλιος Αποστολόπουλος και ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, είχε εμφανιστεί στα τέλη του ’80, 1η Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Πάτρα όπου μάλιστα υπήρχε η πρωτότυπη ένδειξη «είσοδος δωρεάν, έξοδος 5.000 δραχμές».

Ο Χάρρυ Κλυνν είχε καταφέρει να γίνει ο εμπορικότερος σταρ της εποχής του, ιδίως τη δεκαετία του ’80 με κάθε εμφάνιση του στην τηλεόραση να κάνει μεγάλες ακροαματικότητες, ενώ και οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο, Μινώα και αλλού σημείωναν επίσης επιτυχία. Είχε πιάσει τον παλμό της εποχής, μιμόταν καταπληκτικά πρόσωπα όπως τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, και συνάμα είχε και καλλιτεχνικό κριτήριο και αισθητήριο ξεχωρίζοντας ποιοι ήσαν ταλέντα από τα νέα παιδιά.

Ο θάνατος του λύπησε πολλούς και αποτελεί μεγάλη απώλεια.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στην "Πολιτεία" καλοκαίρι του 2013.

Στην "Πολιτεία" καλοκαίρι του 2013.

Στην "Πολιτεία" καλοκαίρι του 2013.

Στη φωτ. με τον Πατρινό θαυμαστή του Χρήστο Γ. Μαρτάτο, στο καμαρίνι του.

Στη φωτ. με τον Πατρινό θαυμαστή του Χρή...

Στη φωτ. με τον Πατρινό θαυμαστή του Χρήστο Γ. Μαρτάτο, στο καμαρίνι του.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Στέλιου Αποστολόπουλου

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Στέ...

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Στέλιου Αποστολόπουλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight