Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς διπλοπαρκαρισμένα και μια στάση του ΚΤΕΛ προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Πάτρας

Πώς διπλοπαρκαρισμένα και μια στάση του ...
Βγενόπουλος Φάνης

Στη συμβολή Γούναρη και Μαιζώνος

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Εάν πέσεις σε ώρες αιχμής με το αυτοκίνητό σου, στη διασταύρωση Γούναρη και Μαιζώνος, την ώρα που στρίβει το λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ στη Μαιζώνος, τότε είσαι πολύ άτυχος!

Και αυτό διότι, δεν υπάρχει περίπτωση στη Μαιζώνος, έξω από τα Δικαστήρια, να μην υπάρχει σταθμευμένο ή και διπλοσταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να μην μπορεί να στρίψει από τη Γούναρη.

Και όταν το λεωφορείο δεν μπορεί να στρίψει, δεν γίνεται να προχωρήσουν τα αυτοκίνητα, που έρχονται από τη Μαιζώνος και θέλουν να συνεχίσουν, ούτε και αυτά που ανεβαίνουν τη Γούναρη.

Αποτέλεσμα; Να προκαλείται κυκλοφοριακό έμφραγμα σε όλη τη Μαιζώνος, τουλάχιστον μέχρι την πλατεία Γεωργίου, αλλά και στη Γούναρη, μέχρι την Όθωνος – Αμαλίας.

Και όλα αυτά, επειδή ένας – δύο, οδηγοί έχουν παρκάρει έξω από τα Δικαστήρια.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, εάν η μετακίνηση της στάσης του υπεραστικού ΚΤΕΛ, που βρίσκεται μεταξύ Μιαούλη και Τσαμαδού, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.

 

Και αυτό διότι, όλα τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με κατεύθυνση προς τη Δυτική Αχαΐα, φεύγοντας από τον σταθμό από τη Ζαΐμη και την Όθωνος – Αμαλίας, διασχίζουν το κέντρο, μέσω της Γούναρη και της Μαιζώνος και στη συνέχεια μέσω της Παπαφλέσσα, επιστρέφουν στην παραλιακή της Ακτής Δυμαίων.

Όσο για τη συγκεκριμένη στάση εξυπηρετεί πλήθος πολιτών που διαμένουν στη Δυτική Αχαΐα και έρχονται στην Πάτρα για συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και για ψώνια.

Ωστόσο, πέρα από το πρακτικό επίπεδο, καθώς η στάση δεν μπορεί να μετακινηθεί στην Ακτή Δυμαίών και να νομικούς λόγους και λόγους ασφαλείας των επιβατών, καθώς, όπως εξηγεί στο thebest.gr, ο συγκοινωνιολόγος Δημήτρης Σαρδελιάνος, η Όθωνος – Αμαλίας δεν διαθέτει πεζοδρόμιο προς την πλευρά της θάλασσας με κατεύθυνση προς τα δεξιά, παρά μόνο στον σταθμό του ΟΣΕ, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η επιβίβαση των επιβατών.

Κατά συνέπεια, μόνη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργείται στη συμβολή των οδών Γούναρη και Μαιζώνος, είναι η αυστηροποίηση των ελέγχων για την παράνομη στάθμευση, εκ μέρους της απούσας Τροχαίας….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις