Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΤΩΡΑ- Πορεία στο κέντρο της Πάτρας από τις σχολικές καθαρίστριες

ΤΩΡΑ- Πορεία στο κέντρο της Πάτρας από τ...

Πανελλαδική κινητοποίηση

Πορεία στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποιούν οι σχολικέ καθαρίστριες που ξεκίνησαν από τα Ψηλα Αλώνια όπου συγκεντρώθηκαν και κατεβαίνουν την οδό Γούναρη.

Οι σχολικές καθαρίστριες πραγματοπιούν από χθες 48ωρη απεργία στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

Η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της "εκφράζει τη στήριξή της και τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείωνΣτην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενες του Δήμου Πατρέων με σύμβαση έργου.

"Πρόκειται για δίκαιο αγώνα, γιατί οι συγκεκριμένες  εργαζόμενες, πασχίζουν με αυταπάρνηση  να διατηρήσουν την καθαριότητα και την υγιεινή των 257 σχολείων που φοιτούν 30.000 μαθητές και διδάσκουν 5.000 εκπαιδευτικοί.

Εργάζονται με συγκεκριμένο καθεστώς εργασίας για 10 μήνες το χρόνο, αμειβόμενες με 300 ευρώ κατά μέσο όρο  το μήνα, με σύμβαση ανά αίθουσα και  χωρίς την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Το βασικό αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πέρα για πέρα ώριμο και επιτακτικά αναγκαίο άμεσα να νομοθετηθεί από την Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τους εργαζόμενες, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Διευκολύνει μ’ αυτόν τον τρόπο την παράδοση της καθαριότητας του δημόσιου σχολείου σε επιχειρηματίες της καθαριότητας. Επίσης με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθεί την εμφάνιση και την είσοδο στον συγκεκριμένο τομέα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) της περιβόητης Κοινωνικής Αλληλέγγυας οικονομίας που μετατρέπουν κατ΄ όνομα τους εργαζόμενους σε επιχειρηματίες, αλλά   στην πράξη χειροτερεύουν δραματικά τις συνθήκες εργασίες και αμοιβής τους.

Ως Δημοτική Αρχή με κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Εξασφαλίζουμε ανελλιπώς την μισθοδοσία τους, παρότι η κρατική χρηματοδότηση αποστέλλεται με πολύμηνη καθυστέρηση. Αποδόθηκαν έγκαιρα με δαπάνη του δημοτικού προϋπολογισμού τα μέσα ατομικής προστασίας  – γάλα, παρά το ότι η κυβέρνηση τους κατέστησε δικαιούχους χωρίς την πρόβλεψη της απαραίτητης πίστωσης και την έγκαιρη αποστολή της.

Η Δημοτική Αρχή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργανώνει σε συνεργασία με τα εργατικά σωματεία και άλλους φορείς, νέα κινητοποίηση το τριήμερο 15-17 Ιούνη, ενάντια στην Ανεργία με το αίτημα  «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και την υποχρέωση να νομοθετήσει άμεσα την πρόσληψή τους, με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αυτόματη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις