Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αποχή (;) από τις εξετάσεις των καθηγητών δημοσίων ΙΕΚ - Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο

Δυτική Ελλάδα: Αποχή (;) από τις εξετάσε...

Σύσκεψη το Σάββατο 26 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2017 παραμένουν όπως καταγγέλουν, εκπαιδευτικοί των Δημοσίων ΙΕΚ. Το Σάββατο 26 Μαΐου πραγματοποιείται σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, στην οποία καλούνται καθηγητές των Δημοσίων ΙΕΚ από την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Θα εξεταστεί πλαίσιο κινητοποιήσεων ακόμα και ενδεχόμενη αποχή από τις εξετάσεις.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

 

"ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2017. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

 

οι πάνω από 8.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των Δημόσιων ΙΕΚ από την έναρξη της χρόνιας (Οκτώβριος 2017) μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι, ούτε και μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις του εαρινού εξαμήνου, ενώ βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους και εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους ως εκπαιδευτές ενηλίκων. Καθημερινά μετακινούνται από πόλη σε πόλη (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το κόστος μεταφοράς) για να συμπληρώσουν ώρες διδασκαλίας, με κόστος ακόμα και για υλικά απαραίτητα για την εκπαιδευτική διαδικασία που πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.

Τελούν υπό καθεστώς ομηρίας της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της πολιτικής ηγεσίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) του Υπουργείου Παιδείας. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπόσχεται έναρξη της καταβολής των δεδουλευμένων μας από της 27/05 και ολοκλήρωση της διαδικασίας...στα μέσα Ιουλίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το εξάμηνο!!! Μας εμπαίζουν για να αποφύγουν τις αντιδράσεις!

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Είναι προφανές πως το Υπουργείο Παιδείας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνειδητά υποβαθμίζουν τη δημόσια δωρεάν κατάρτιση και το εκπαιδευτικό δυναμικό της, εφαρμόζοντας πρακτικές που προέρχονται από τον σκληρό πυρήνα των αντεργατικών πρακτικών και της εργοδοτικής ασυδοσίας που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εγείρεται εύλογα το ερώτημα, προς όφελος ποιων υλοποιείται αυτή η αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ; Μήπως προς όφελος των συμφερόντων των ιδιωτικών ΙΕΚ;

Ούτε οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ ούτε και οι σπουδαστές τους αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ώστε να καταστρατηγούνται καταφανώς τα εργασιακά δικαιώματα και το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) είναι έκθετη στους 8.000 και πλέον απλήρωτους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων ΙΕΚ, καθώς δεν έχει βγάλει τσιμουδιά. Γιατί άραγε κάνει επιλεκτικά τα στραβά μάτια στις αντεργατικές πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ);;; Να πάρει θέση έστω και «κατόπιν εορτής».

Καλούμε την τις ομοσπονδίες και τα σωματεία της εκπαίδευσης να στηρίξουν τους συναδέλφους. Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, και κυρίως τα πρωτοβάθμια κατά τόπους σωματεία της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι ανάγκη από κοινού να καταγγείλουμε τη στάση Υπουργείου-ΙΝΕΔΙΒΙΜ και να απαιτήσουμε και να παλέψουμε:

Ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας

Ενάντια στην υποβάθμιση των ΔΙΕΚ

Για ΑΜΕΣΗ καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών των Δ.ΙΕΚ

Για υπογραφή συμβάσεων για το Β΄ Εξάμηνο ΤΩΡΑ!

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους εκπαιδευτικούς των ΔΙΕΚ του ν. Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας σε σύσκεψη το Σάββατο 26/05 και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων μας, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο αποχής από τις εξετάσεις αν δεν καταβληθούν σε όλους τα δεδουλευμένα και δεν υπογραφούν μέχρι το τέλος Μαΐου συμβάσεις".

 

Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας

Μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. & του Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις