Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Πέμπτη στην Καλαμαριά η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Την Πέμπτη στην Καλαμαριά η κηδεία του Χ...

Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη αν η κηδεία θα είναι πολιτική ή θρησκευτική

Την ερχόμενη Πέμπτη (24 Μαΐου) θα γίνει, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, η κηδεία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) που πέθανε, σήμερα το πρωί, στο σπίτι του, στην Καλαμαριά, σε ηλικία 78 ετών έπειτα από πολυετή ασθένεια.

Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη αν η κηδεία θα είναι πολιτική ή θρησκευτική.

Δυο χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του (σ.σ. ο Νίκος Τριανταφυλλίδης πέθανε το καλοκαίρι του 2016), η υγεία του Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έπασχε από αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα, είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα.

Υπήρξε ο πλέον γνωστός σατιρικός καλλιτέχνης από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια και τις αρχές της δεκαετίας του '80. Γνωστός στο ευρύ κοινό ως "Τραμπάκουλας" (από τον προσφιλή του ρόλο σε τηλεοπτικά σατυρικά σκετς και τηλεταινίες), ο Χάρρυ Κλυνν ήταν ο πλέον γνωστός κωμικός, τραγουδιστής, σκηνοθέτης --αλλά και λιγότερο γνωστός ως ζωγράφος και ποιητής. Υπήρξε μια ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό αλλά και στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο.

Γεννημένος στις 7 Μαΐου του 1940 από οικογένεια Ποντίων προσφύγων, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης ξεκίνησε τυχαία την καριέρα του μετά τη συμμετοχή του σε βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο και πρόταση για κάθοδο και σπουδές (στη δραματική σχολή του Π. Kατσέλη).

Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου και έμεινε και εργάστηκε επί 10 χρόνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση (1974) και πρωτοεμφανίστηκε στις μπουάτ της Πλάκας καθώς και σε νυχτερινά κέντρα της εποχής. Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με τον πρώτο του δίσκο «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia, το φθινόπωρο του 1978. Ακολούθησαν η κυκλοφορία σειράς δίσκων σατιρικού περιεχομένου, τηλεοπτικές εμφανίσεις (κέρδισε μ' αυτές τον τίτλο του πλέον εμπορικού καλλιτέχνη).

Καλλιτεχνικά πολυπράγμων, εξακολούθησε και μετά το 2006, οπότε και επέστρεψε και ζούσε στη γενέτειρά του, την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, να ζωγραφίζει και να εκδίδει ποιητικές συλλογές.

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Το 1980 ηγήθηκε της ποδοσφαιρικής ομάδας της γενέτειράς του, του "Απόλλωνα Καλαμαριάς" (ανέλαβε το 1988 πρόεδρος της ΕΠΑΕ), όπου τήρησε ιδιαίτερα μαχητική στάση συγκρουόμενος με την πολιτεία.

Πολιτικά και κοινωνικά ενεργός, δραστηριοποιήθηκε επίσης σε θέματα ποντιακής ομογένειας, ενώ είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καλαμαριάς (ηγήθηκε της αντιπολίτευσης έπειτα από αποτυχημένη διεκδίκηση της ηγεσίας του Δήμου).

Αρθρογραφούσε αδιάλειπτα (από το 1999 διατηρούσε προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο το harryklynn.blogspot.gr

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Χάρρυ Κλυνν, σε ηλικία 78 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, κυρίως αναπνευστικά  και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο σπίτι του στην Καλαμαριά.

Ο δημοφιλής 78χρονος ηθοποιός (7 Μαΐου 1940) γεννήθηκε στην Καλαμαριά από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη. Ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης (1966-2016) ήταν γιος του και πέθανε στις 7 Ιουνίου 2016, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τον θάνατο του γιου του η υγεία του είχε επιδεινωθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη στην γενέτειρά του Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία ανάρτηση του Χάρρυ Κλυνν στο blog του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Γιατί o Χάρρυ Κλυνν επέλεξε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο

 

 

 

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ο Χάρρυ Κλυνν εκδηλώνει το συγγραφικό και υποκριτικό τουταλέντο από μικρή ηλικία. Το 1958, ξεκινώντας από μια βραδιά ταλέντων του Γ. Οικονομίδη, μετακομίζει στην Αθήνα απ’ όπου ξεκινά την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία.

Μέσα σε οχτώ χρόνια κατορθώνει να διακριθεί και να έχει σημαντική πορεία στο χώρο των νυχτερινών κέντρων, κυρίως και των καμπαρέ. Στις αρχές της δεκαετίας του 60 γυρίζει τις πρώτες του κινηματογραφικές ταινίες και κάνει τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα «ΑΚΡΟΠΟΛ» και «ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ». Από το 1964 έως το 1974 ζει και εργάζεται στη Β. Αμερική και διαπρέπει ως συγγραφέας και stand up comedian.

Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974 και αλλάζει τη μορφή της νυχτερινής διασκέδασης παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ευρηματικά και πρωτότυπα shows στο χώρο των νυχτερινών κέντρων και των μπουάτ.

Οι δίσκοι του που κυκλοφορούν την ίδια εποχή κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων. Οι επιλεκτικές εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας (AGB) και οι παραστάσεις του στα θέατρα «ΟΡΦΕΑΣ», «ΑΛΣΟΣ», «ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ» και «ΜΙΝΩΑ» καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.

Από το 2006 μένει μόνιμα γενέτειρά του Καλαμαριά, γράφει βιβλία (κυκλοφορούν 13 βιβλία του) παίζει θέατρο, ζωγραφίζει (έξι ατομικές εκθέσεις) ενώ ηγήθηκε της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς.

Όνομα: Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
Καλλιτεχνικό ψευδώνυμο: Χάρρυ Κλυνν
Τόπος γεννήσεως: Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία γεννήσεως: 7 Μαΐου 1940
Οικογένεια: Νίκος (πατέρας), Κυριακή (μητέρα), Στέλλα (αδερφή), Χαρίκλεια (σύζυγος), Νίκος & Απόστολος (γιοι),  Κυριακή  (κόρη), Χαρικλάκι (εγγονή)


 

Οι φωτογραφίες είναι από το blog του Χάρρυ Κλυνν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture