Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα παλιά του Πειραιά για την Πάτρα – Tι θα γίνει με τα διαρκώς χαλασμένα φανάρια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα παλιά του Πειραιά για την Πάτρα – Tι ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πεπαλαιωμένο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης στην Πάτρα

Μέρα παρά μέρα σχεδόν ένα ή και περισσότερα φανάρια στην Πάτρα, χαλάνε, με αποτέλεσμα κεντρικές και με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο διασταυρώσεις, να μένουν χωρίς σήμανση. Η Γούναρη, η Κανελλοπούλου, η Ακτή Δυμαίων ακόμα και η Κορίνθου, είναι οδοί που ξεμένουν από φωτεινούς σηματοδότες.

Ως γνωστόν η Πάτρα χρησιμοποιεί φανάρια που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο Πειραιάς, με αποτέλεσμα το πεπαλαιωμένο σύστημα να βγάζει συχνά βλάβες.

Ωστόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δρομολογούνται εργολαβίες για την άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου, που θ αναλάβει την εργολαβία ύψους 1.850.0000 , η οποία αφορά την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών σε Αχαΐα , Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες θα είναι αυτοματοποιημένοι, που σημαίνει ότι θα είναι συνδεδεμένοι με ένα κεντρικό σύστημα, στο οποίο θα εμφανίζεται ειδοποίηση όταν προκύπτει βλάβη αλλά και για το είδος αυτής.

Το έργο θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Ο χρόνος κατά την οποία θα ξεκινήσει η εργολαβία δεν μπορεί ωστόσο να προσδιοριστεί, ωστόσο αν γίνουν ενστάσεις, ο χρόνος που θα απαιτηθεί θα είναι περισσότερος.

Ήδη ο διαγωνισμός αυτός είχε ξααβγεί στον «αέρα» και το έργο διεκδίκησαν δύο μεγάλες εταιρείες. Μία εξ αυτών έκανε προσφυγή την κέρδισε και έγινε εκ νέου δημοπράτηση.

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να υλοποιηθεί η αντικατάσταση των φαναριών η Περιφέρεια προχώρησε σε διαγωνισμό α για συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών, ύψους 600.000 ευρώ και αφορά και τους τρεις νομούς, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Λύτρας τονίζει ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις