Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ταγκό και το βαλς από την Πατραϊκή Μαντολινάτα

Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ταγκό ...

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 21:00 στο “Royal”

Ένα νοσταλγικό μουσικό οδοιπορικό στην Ελλάδα της μελωδίας και του ρομαντισμού πρόκειται να χαρίσει στο κοινό της Αχαικής πρωτεύουσας, η Πατραϊκή Μαντολινάτα & Μικτή χορωδία αυτό το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 21:00 στον πολυχώρο “Royal” – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων.

Το διευρυμένο ορχηστρικό σύνολο της Πατραϊκής Μαντολινάτας με τη συμμετοχή ερμηνευτών και χορευτών θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη μουσική βραδιά αφιερωμένη στους χορούς Τάγκο και Βαλς σε ενορχήστρωση του Ντριτάν Χαζμπίου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών (μεταφρασμένα σε ελληνικούς στίχους) που το έργο τους αποτελεί ορόσημο στον πολιτισμό αυτού του τόπου. Χρονολογικά η μουσική αυτή διαδρομή θα διατρέξει τις δεκαετίες 1940 και 1950 μέσα από τις αθάνατες μελωδίες των: Αττίκ, Σπάρτακου, Χατζηαποστόλου, Γιαννίδη, Πολυμέρη, Γούναρη, Σουγιούλ,, Χαιρόπουλου, Scotto, Villoldo κ.ά. Ορισμένα από τα τραγούδια που θα ακουστούν θα είναι: «Θα ξανάρθεις», «Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες», «Πόσο λυπάμαι», «Ντόμινο», «Φίλησε με», «Κάτι με τραβάει κοντά σου», «La Cumparsita», «El Choclo».

Οι ερμηνευτές θα είναι: η Μαρουτσέλλα Γασπαρινάτου και ο Νίκος Παπακώστας. Το διευρυμένο ορχηστρικό σύνολο της Πατραϊκής Μαντολινάτας αποτελείται από τους: Φέντκο Έλενα στο πιάνο, Γκαλογιάν Βάγκενακ στο κοντραμπάσο, Σκεπανιάς Νίκος στην κιθάρα, Γκλαβάς Σωτήρης στο μαντολίνο, Γεροπούλου Φωτεινή στο βιολί, Σελλίνα Κωνσταντίνα στο βιολοντσέλο και Τσέχου Ελένη στο ακορντεόν. Τα χορευτικά σύνολα είναι των σχολών: «Κατερίνας Σταυροπούλου» και «Dance Club of Patras».

Σημεία προπώλησης προσκλήσεων:

o             Γραφεία Ομίλου Πατραϊκής Μαντολινάτας, Μιαούλη 41 & Μαιζώνος (11:00- 12:30 και 18:00-20:30), τηλ 2610275571, e-mail: [email protected]

o             Βιβλιοπωλείο Discover, Πεζόδρομος Βούρβαχη 3, τηλ 2610624916.

*H Πατραϊκή Μαντολινάτα υφίσταται από το 1927.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture