Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Με την… ελπίδα ζουν χιλιάδες επιστήμονες που έκαναν αίτηση για αναπληρωτές- Τι δείχνουν οι αριθμοί

Αχαΐα: Με την… ελπίδα ζουν χιλιάδες επισ...

Περισσότερες φέτος αναμένεται να είναι οι προσλήψεις

Στην… ουρά για μια θέση αναπληρωτή ή ωρομίσθιου βρίσκονται για ακόμα μια χρονιά εκατοντάδες επιστήμονες από τη Δυτική Ελλάδα οι οποίοι έκαναν τις αιτήσεις τους και ελπίζουν ότι θα είναι ανάμεσα στους τυχερούς που θα απασχοληθούν την ερχόμενη σχολική σεζόν σε κάποιο σχολείο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες στην γενική αγωγή (δάσκαλοι, καθηγητές, και ειδικότητες καθηγητών) οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων πανελλαδικά ξεπερνούν τις 110.00 εκ των οποίων θα εργαστούν περίπου οι 25.000 αφού την επόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα είναι ελαφρώς αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Θυμίζουμε πως πέρυσι οι προσλήψεις αναπληρωτών είχαν φθάσεις τις 23.700. Σε σχέση τώρα με την Ειδική Αγωγή κι εκεί το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών είναι και φέτος εξαιρετικά μεγάλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το thebest.gr στην περιοχή μας υποβλήθηκαν συνολικά 755 αιτήσεις. Εξ αυτών οι 563 αφορούν τις ειδικότητες Θεραπευτών Λόγου, Επαγγελματικών Συμβούλων, Ψυχολόγων, Παιδοψυχιάτρων, Σχολικών Νοσηλευτών, Φυσιοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών κ.α.. Οι υπόλοιπες 192 αιτήσεις αφορούν το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Η αγωνία των υποψηφίων θα είναι μεγάλη καθώς πέρυσι ικανοποιήθηκαν συνολικά 213 αιτήσεις, δηλαδή έγιναν 144 προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και 64 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Πάντως αξίζει να επισημάνουμε ότι φέτος αναμένονται περισσότερες προσλήψεις και στην Ειδική Αγωγή καθώς και στις νέες δομές των ΚΕΔΔΥ θα είναι αυξημένες οι θέσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ακολουθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το περσινό χρονοδιάγραμμα που σημαίνει ότι οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών θα ανακοινωθούν τέλη του Μάη με αρχές Ιουνίου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και ελέγχου των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών καταρτίζονται από το Υπουργείο οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανά κλάδο και ειδικότητα, για το σχολικό έτος 2018-2019 και αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου: e-aitisi.sch.gr.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι πίνακες υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας στο Α.Σ.Ε.Π..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις