Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έτοιμο για πλειστηριασμό το ακίνητο της ΑΒΕΞ- Περιφράσσεται με πρωτοβουλία της εταιρείας

Πάτρα: Έτοιμο για πλειστηριασμό το ακίνη...

Ανήκει ακόμα στην εταιρεία ξυλείας που βρίσκεται υπό πτώχευση

Στην Εταιρεία Ξυλείας «ΑΒΕΞ» ανήκουν ακόμα οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πάτρας στο οποίο είχαν βρει στέγη εκατοντάδες μετανάστες και το οποίο εκκενώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Παρά τις πληροφορίες που διακινούνται εδώ και καιρό στην πόλη, ότι δηλαδή οι εγκαταστάσεις, μετά την πτώχευση της βιομηχανίας έχουν περάσει στην ιδιοκτησία Τράπεζας, το ακίνητο παραμένει στην κυριότητα της "ABEΞ - ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΥΛΕΙΑΣ".

Η εν λόγω εταιρεία οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης με την με αριθμό 869/8-10-2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών και με την οποία και διορίσθηκε σύνδικος πτώχευσης ο δικηγόρος Όθωνας Ρούσσος.

Το thebest.gr συνομίλησε με τον κ. Ρούσσο ο οποίος μας εξήγησε ότι από τη δημοσίευση αυτής της απόφασης και μέχρι σήμερα το ιδιοκτησιακό καθεστώς για το συγκεκριμένο ακίνητο δεν έχει αλλάξει, παραμένει ιδιοκτήτρια η εταιρεία ΑΒΕΞ. Μάλιστα το προσεχές διάστημα, μετά και την εκκένωση των εγκαταστάσεων από τους μετανάστες που διέμεναν εκεί, το ακίνητο αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό στα πλαίσια της διαδικασίας της πτώχευσης και της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην επιχείρηση.

Αναφορικά τώρα με τις άμεσες παρεμβάσεις που θα γίνουν στον χώρο προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος άλλων μεταναστών που θα μετέτρεπαν και πάλι τον χώρο σε άτυπο καταυλισμό ο κ. Ρούσος επισημαίνει:

«Η περίφραξη του ακινήτου όπως και η ανάρτηση προειδοποιητικών πινακίδων θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την προστασία διερχομένων και περιοίκων από το συγκεκριμένο ακίνητο, κτίσματα του οποίου έχουν κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα. Οι εργασίες δεν πραγματοποιούνται κατόπιν εντολής τρίτου αλλάς δικής μου ως συνδίκου πτώχευσης της εταιρείας».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με τα τρία κτίρια που υπάρχουν μέσα στην ΑΒΕΞ και τα οποία έχουν κριθεί από την Πολεοδομία ετοιμόρροπα, μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα και η εταιρεία δεν έχει βγάλει άδεια κατεδάφισης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις