Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο και συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου σήμερα

Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο και συναυλία...

Στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μοναδικό στη χώρα, Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την προσεχή Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Τίτλος του: «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας».

Το συνέδριο, που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, διοργανώνεται από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Ο ρόλος της  Αγωγής Υγείας ως «εργαλείο» των εκπαιδευτικών δομών, στην προσπάθειά τους  να εφοδιάσουν με γνώση τους νέους και να οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφορών και υιοθέτηση στάσεων, είναι αναμφισβήτητα καίριος.

Οι δομές της υγείας απ’ την άλλη, επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν τον πληθυσμό στη λογική της πρόληψης και την προαγωγής της υγείας.

Υπό την έννοια αυτή, η στενή και συνεχής συνεργασία των φορέων υγείας και παιδείας, προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη της εποχής.

Την οργάνωση και συστηματικοποίηση της συνεργασίας αυτής, φιλοδοξεί να θεμελιώσει το συνέδριο.

Σε αυτό συμμετέχουν 22 σχολεία της Αχαΐας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με 300 μαθητές, τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών και το ΑΤΕΙ Πάτρας με 60 φοιτητές, καθώς και πλειάδα επιστημόνων της υγείας και της εκπαίδευσης.

Θα αναδειχθούν ιδέες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στο ευρύ κοινό, με βασικούς άξονες:

α. την ψυχική υγεία,

β. τις συναισθηματικές διαταραχές και εξαρτήσεις και

γ. την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στους προαναφερόμενους τομείς.

Η σύνοψη των συμπερασμάτων του συνεδρίου θα γίνει σε «στρογγυλό τραπέζι», με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων της περιοχής, ενώ το συντονισμό θα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Το κλείσιμο της επιστημονικής συνάντησης επιφυλάσσει έκπληξη!

Η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου θα δώσει μεγάλη συναυλία, η οποία, σημειωτέον, θα είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις