Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Κόρινθο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από την Πάτρα - Νέες ΦΩΤΟ από την πρωινή επιχείρηση "σκούπα"

Στην Κόρινθο οι μετανάστες και οι πρόσφυ...

Ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησής τους

Δέκα πούλμαν γεμάτα μετανάστες έφθασαν πριν από λίγο και αποβιβάστηκαν περίπου 500 μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου. Στο κλειστού τύπου κέντρο φιλοξενίας ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης για ενήλικες και ανήλικους μετανάστες.

Όσοι έχουν άδεια παραμονής και όλα τα νόμιμα χαρτιά δεν θα είναι έγκλειστοι στο στρατόπεδο της Κορίνθου που ναι μεν θα τους παραχθεί στέγη και φαγητό αλλά θα μπορούν να κυκλοφορούν στην πόλη όσο θέλουν.

Αλλά λεωφορεία με τους μετανάστες από την Πάτρα κατευθυνθήκαν  προς Αθήνα αλλά και άλλους προορισμούς.

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από την Πάτρα, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, μετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή αντίδραση και με συντονισμένο τρόπο οι 600 περίπου μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός Αχαΐας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την επιχείρηση που έγινε το πρωί στην Πάτρα:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις